{{ message.message }}
{{ button.text }}

Update - 1 jaar!

Even was ik vergeten dat ik hier een profiel had en 5 maanden geleden van mij af heb geschreven. We waren in een rollercoaster beland terwijl we dachten de oplossing te hebben gevonden.

Afbeelding blog 'Update - 1 jaar!' Achtergrond blur afbeelding

5 maanden geleden schreef ik over onze zoektocht en naar hoe ik voor gek werd verklaard door veel mensen. "Je moet haar gewoon een avond huilen, het is even vervelend en doorzetten, maar hierna zal ze niet meer zo krijsen!". Al die "goedbedoelde" adviezen, hoe vaak hebben wij dat wel niet gekregen...

Na 7 maanden kregen wij eindelijk medicatie voor de verborgen reflux. We hadden na een paar dagen al een ander kind, maar we waren er nog niet. Ik belde onze kinderarts op en ik vertelde hem over mijn vermoedens voor koemelk allergie. Volgens hem kon het dit niet zijn omdat je kindje dan al vrij vlot na de bevalling last had moeten hebben. En geloof me, dat had ze. Gelukkig luisterde de KA goed naar mij en wij mochten starten met pepti. Wauw, wat een ander kindje! Vrolijk, brabbelen, lachen, "kletsen". Fantastisch! Maar na een tijdje werd het weer erger helaas. We zagen steeds minder vaak en lang ons vrolijke meisje. Ik heb direct de KA weer gebeld en we mochten overstappen op nutramigen. En dit bleek onze oplossing. We dachten, misschien ietwat naïef, dat we er waren. Niet meer overstrekken, nergens meer last van, we gaan gewoon leuke dingen doen zonder bang te zijn dat ze continu krijst van de pijn.

Wij hebben veel bezoekjes gehad van de kinderfysio en we zijn een aantal keren bij de manueel therapeut geweest. Door het vele overstrekken had onze dochter een sterke voorkeurshouding en er was iets "mis" tussen haar rug en nek door het vele overstrekken. Het heeft lang geduurd voor het overstrekken volledig over was en nog steeds kan ze het doen wanneer ze echt boos is. Maar verder, wij mogen echt niet klagen. Onze dochter is lief, mooi, schattig, ondernemend, pittig, eigenwijs en heeft een eigen willetje. Fijn om te zien! Ze valt nu zelf in slaap, terwijl wij eerst een uur tot anderhalf uur bezig waren om haar in slaap te wiegen. Elk slaapje. Elk. Slaapje. Wanneer nu de lampjes beginnen te flikkeren omdat we onze dochter horen, raak ik niet meer in paniek en ben ik niet gestrest. Ik sta nu rustig op om haar te troosten of om haar uit bed te halen. Ze slaapt nu niet meer hazenslaapjes van een half uur, maar met een beetje geluk slaapt ze langer dan 1.5 uur overdag.

Waar ik nog wel moeite mee heb is om met haar ergens naartoe te gaan. Nog altijd ben ik bang dat ze zal gaan krijsen en dat ik haar niet kan troosten. Net als toen. We zijn pas voor het eerst gaan zwemmen met onze dochter toen ze ruim 7 maanden was. Ik durfde niet en mijn man zag het destijds ook niet zitten. Onze dochter was nog niet heel lang achter elkaar wakker en rustig in slaap vallen was er niet bij... Ook zijn wij pas rond die periode voor het eerst ergens gaan lunchen met zijn drieën. Wel nog zo ver mogelijk bij de mensen vandaan, ik was zo bang voor het krijsen en gillen. Maar wat deed ze het goed!! Toch blijf ik die angst houden om erop uit te gaan, laat staan om op vakantie bijvoorbeeld te gaan. Ook houdt het mij op dit moment nog tegen om na te denken over een eventueel tweede kindje. Ik zou het heel graag willen, maar ik ben zo bang. Bang voor het gegil, gehuil, gekrijs en machteloos te zijn. Ik denk dat ik dit allemaal eerst maar een plekje moet kunnen geven voor er hier ook maar nagedacht wordt over een eventuele tweede.

Verder gaat het hier erg goed! Ik ben lekker aan het werk en mijn man ook. En als ik thuis kom vind ik het heerlijk om mamma te zijn van onze prinses! Ze ontwikkeld zich heel goed, vooral de fijne motoriek. De grovere motoriek is ze iets langzamer dan gemiddeld mee, dit komt waarschijnlijk door de eerste 7 maanden maar het is niks om ons zorgen over te maken. Ze kruipt al een paar maanden over de vloer en ik vind het ergens stiekem ook wel fijn dat ze nog niet loopt, ze worden al zo snel groot!!

Hoe is jullie zoektocht geweest bij jullie kindje met (vermoedelijk) koemelkallergie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je