{{ message.message }}
{{ button.text }}

Update

Zoals sommige het misschien weten is mijn zoontje erg ziek geweest. neonatale meningitis.

Afbeelding blog 'Update'

Zoals sommige het misschien weten is mijn zoontje erg ziek geweest.
neonatale meningitis. Hij heeft 2x zeer kritiek gelegen. Na 5 weken in het ziekenhuis te hebben gelegen naar huis gegaan met antibiotica nog voor toen een week.

Nu is mijn zoontje vandaag precies 5 maanden oud, het is een heerlijke vrolijke baby, met lekkere bolle wangetjes! Van de meningitis heeft hij tot nu toe wel het een en ander aan overgehouden alleen is het nog niet zeker of het blijvend is. We staan nog maandelijks onder controle van de kinderarts, kinderfysiotherapie en logopedie en eens in de zoveel tijd naar de VU voor gehoorscreening.

Er is nu geconstateerd dat hij een lichte achterstand had van ongeveer 2 maanden ( screening met 3 maanden) Gisteren weer een nieuwe screening gehad en op 1 punt na zit hij op het gemiddelde dus hij heeft de schade flink ingehaald. Super trots!

Helaas heeft hij wel een hoge spierspanning voornamelijk in zijn armen. Dit kan een vorm van spasme zijn maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Hij kan gelukkig wel dingen vastpakken enzo maar als hij iets te graag wilt of hij schrikt of hij is zichzelf niet dan maakt hij van zijn handen weer vuistjes. We moeten dit dus goed in de gaten houden.

Wel is hij nog erg zwak als hij op zijn buik ligt, dat is echt nog een aandachtspunt.
Zijn rechterhandje loopt ook iets achter in ontwikkeling, links is veel verder ontwikkeld dus moeten nu goed zijn rechterhandje trainen.

Nu begint de periode aan te breken dat hij probeert te gaan draaien... Ben benieuwd wanneer hij gaat draaien.... Hij is al aardig op weg!

Straks mogen we weer naar de kinderarts, ik ben erg benieuwd hoe tevreden zij is?!
Wij zijn in ieder geval trots op ons zoontje!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je