{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ultieme babyvoeding bestaat niet.

Borstvoedingsvrouwen zouden verboden moeten worden! Wat een geneuzel komt er uit deze 'perfecte' vrouwen zeg!

Afbeelding blog 'Ultieme babyvoeding bestaat niet.' Achtergrond blur afbeelding

Iedereen kent deze ongelofelijke eindeloze nutteloze discussie.

De met gevulde (veel te ver naar voren dragende) borsten tegenover de theezakjes die over zijn na teveel stuwing."Ja borstvoeding is echt véél beter hoor!' Je geeft je kind toch áltijd het beste van het beste! Wat maakt het uit dat je zelf als een zombie-achtig monster door het leven loopt, want borstvoeding gaat voor alles...Ja, op papier is dit natuurlijk het beste. Je kiest er bewust wel of niet voor, of je hebt totaal geen keuze in dit geheel. Hoe dan ook, je hoort uiteindelijk bij groep 'borstjes vooruit' of 'flesvoed-vrouw'. Want alles wat er tussenin zit is sowieso fout!

Ik hoor natuurlijk ook bij zo'n groep, maar ik heb me nog nooit zo naar gevoeld over het feit dat ik bij de 'borstjes vooruit' groep hoor. Ik was mega pro-borstvoeding, snapte niet hoe je bewust of onbewust kon kiezen voor geen gelebber aan je tepel. Tot dé aanvaring tussen mij en andere 'borstjes vooruit types'. Toen pas merkte ik hoe kortzichtig (ook al zeggen we van niet) en irritant wij zijn.

De vraag werd gesteld via een facebookgroep wanneer je het beste kan beginnen met bijvoeding. Nou, wat een vraag! Dat je die vraag zelfs durft te stellen. Iedereen weet toch dat dit pas na 6 maanden is! Wil je hier eerder mee beginnen?!! Wij huiveren voor uw kind, want vergif zal je toedienen in het lichaam van je kindje. Ja, behalve als je al kunstvoeding geeft. Dan maakt het geen donder meer uit. Die kinderen staan sowieso al op de sterflijst. Ik heb nog nooit zo vol afgrijzen een discussie gevoerd. Niks respect voor elkaar, niks het is kindafhankelijk of volgt je eigen gevoel als moeder. Je wordt gewoon keihard afgestraft, de grond in gegooid en ze gooien er alvast zand overheen. Het is een tijd terug dat ik zo aan de grond genageld stond en met de tranen in mijn ogen keek naar de opmerkingen die voorbij kwamen. 

Voor het eerste snapte ik de woede en irritatie die je als 'flesvoed-vrouw' moet hebben. Je zit niet te wachten op woorden die je onzeker/pijn/woedend maken. Iedereen maakt daar een (soms verplichte) bewuste keuze voor. Net zo goed als dat ik hoop gewoon te kunnen voeden, wil iedereen dit. Op iedere manier.

Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om gewoon elkaar te respecteren?!!...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je