{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twijfelen over een tweede kindje

Wie heeft ook er ervaring mee

Afbeelding blog 'Twijfelen over een tweede kindje' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb altijd gezegd dat ik (mocht het lukken) 1 of 2 kindjes zou willen. Na de geboorte van Hailey was ik (en nog steeds) intens gelukkig. Een heel lief en makkelijk meisje. Drinkt en eet goed, slaapt vanaf 4 maanden door en slaapt tot 10.00 standaard uit. Heel vrolijk, vriendelijk en gezond kind. Voor mij hoefde er niet perse een tweede. Ik dacht dat het zo wel goed was.

Nou dat hailey in januari 2 is geworden, is de gedachten van een tweede toch begonnen te knagen. Ze speelt op het kinderdagverblijf graag met andere kindjes en is helemaal dol op de baby’s. We hebben altijd gezegd mocht er een tweede komen, dan het liefst pas als Hailey 4 is. Dan heb je alle tijd voor haar, en als zij naar school is heb je tijd voor de tweede. Maar ik ben soms zo aan het twijfelen wat het beste is. Natuurlijk is er geen richtlijn, maar is na 4 jaar niet te laat om aan een tweede te beginnen?. Ik ben namelijk zelf al 31. En heeft Hailey er zelf dan wel nog iets aan?. Is het leuk voor haar als er zo’n groot leeftijdsverschil tussen zit? En wat als ze helemaal niet staat te springen op een broertje of zusje. Gaat ze het mij dan kwalijk nemen dat mijn tijd verdeeld moet worden. 

Zijn er meerdere ouders die zo hebben zitten twijfelen. Hoe hebben jullie deze knoop door gehakt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je