Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • kind
  • zwanger
  • Broer
  • worden
  • Tweede
  • grote

Tweede kind

Wanneer ben je er klaar voor?
5 jaar geleden

Wat fijn dat het voor jullie beide duidelijk was wat jullie wilden! Ik ga inderdaad aaaal die vragen langs haha

5 jaar geleden

Het is vooral een gevoel. Hier zei ik 2 dagen na de zware bevalling van de eerste al dat ik een tweede wilde en niet te lang wilde wachten. Gevoel was gewoon erg sterk en mijn man zei ook dat hij er niet te veel tijd tussen wilde als dit ons gegund was. Wij verhuisden toen onze zoon 5 maand was (woonden daarvoor nog in een 1 kamer appartent). Hadden het huis opgeknapt en alles. Toen onze zoon 8 maand was heb aangegeven dat ik het wel weer zag zitten(tot 5 maand na de bevalling nog klachten van de eerste gehad). Iets meer dan 2 week later had ik al een positieve test in handen? Ik zou kijken wat jij en je vriend willen. Jullie moeten het samen doen. Kan jij het lichamelijk al weer aan? Wil je alweer iedere dag in de luiers staan? een kleintje in je handen hebben terwijl er een kleintje al rond rent en aandacht op eist, redden jullie het financieel? Wil je de nachten weer op? Jij en je partner moeten er beide klaar voor zijn. En voor de vraag komt(Heb hem inmiddels in mijn omgeving ook al gehoord): nee voorlopig komt er echt nog geen 3e. Ben er, ondanks dat de tweede zwangerschap en bevalling(4 maand geleden), veel beter en sneller ging en ook het herstel beter was, niet op te wachten. Het voelt voor nu goed. Voelt heel anders als bij de eerste. Misschien als de oudste naar school is, maar voor nu is het goed zo.

5 jaar geleden

Itsthemomster, daar denk ik dus ook over na. Of ik een leuker persoon op ga worden. Maar wat goed en fijn dat je tweede beter slaapt!

5 jaar geleden

Nee. Dochterlief is een echte peuter, ik ken de pittigheid dus. Slaapt na 3 jaar nog niet door, gaat gelukkig beter maar een erg lichte slaper. Daar had ik dus zeker wel wat twijfels over, niet zozeer over een 2e kindje maar wel of ik er een leuker mens van werd als ik 2 van dit soort exemplaren zou hebben. ;) Gelukkig voor niets zorgen gemaakt.. ik heb een baby die vanaf 4 dagen doorslaapt.. ?