{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tweede baby ter vondeling gelegd

Er is een tweede baby opgevangen door de Stichting Beschermde Wieg. Deze stichting heeft vondelingenkamers ingericht op verschillende plaatsen in het land.

Afbeelding blog 'Tweede baby ter vondeling gelegd'

Dit is het tweede baby’tje die door de stichting wordt opgevangen. In mei dit jaar gebeurde dat voor het eerst in Groningen.

“Het is eigenlijk hetzelfde gegaan als de vorige keer. Alleen nu in een eerder stadium”, zegt Barbara Muller van de stichting tegen RTL Nieuws. “De moeder heeft contact met ons gezocht toen ze weeën kreeg. Wij hebben haar geholpen om anoniem, met behulp van een verloskundige te bevallen.”

Niemand wist dat de moeder van het kindje zwanger was en tijdens haar zwangerschap heeft ze ook geen contact met de verloskundige gehad. Na de bevalling is het kindje overgedragen aan twee vrijwilligers. Zij hebben de baby meegenomen en naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis hebben ze de baby onderzocht en is het kindje gezond verklaard. Het kindje is naar een pleeggezin gebracht.

De baby heeft de status vondeling gekregen en is zonder achternaam geboren. Doordat de stichting van de Beschermde Wieg heeft aangedrongen bij de moeder om haar gegevens op te schrijven heeft zij dit gedaan. Deze gegevens zijn in een verzegelde envelop gedaan en als het kindje 16 jaar is kan het die gegevens opvragen.

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je