{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twee maanden vol liefde

Afbeelding blog 'Twee maanden vol liefde' Achtergrond blur afbeelding

Twee maanden geleden beviel ik van jou. Je was bleek, ademde niet en werd meegenomen. Toen ik je even later zag, alleen in een bedje aan een hele hoop slangetjes, zag ik twee grote hulpeloze ogen. Ik vond je zielig, heel zielig. Ik wilde je oppakken, maar het kon niet. Ik wilde je knuffelen, maar het ging niet. Ik wilde je hand vastpakken en nooit meer loslaten, maar het mocht niet. 

Je knapte snel op en de volgende dag mocht je uit de couveuse. De dag daarna mocht je alweer naar huis. De moeilijke start heeft ons niet goed gedaan. Ik was er voor je, iedere minuut van de dag, maar ik voelde een afstand. Ik miste jou de eerste kostbare uren nadat jij geboren was en jij miste mij terwijl je alleen in je bedje lag. 

Thuis knuffelde ik continu met je. Je lag op mijn borst en we vielen in slaap. Voor even waren we weer samen. Jij lag alleen op mijn buik in plaats van erin. We werden weer een eenheid en de afstand tussen ons werd steeds kleiner. Je was eindelijk sterk genoeg om zelf te drinken uit mijn borst.  

Terwijl de afstand kleiner werd, werd de liefde nog veel groter. Jij huilde veel, want je was er nog niet overheen. Urenlang had ik je vast. Urenlang troostte ik je. Dag of nacht, het maakte niet uit. Ik was er voor je en deed het met liefde. 

Je begon minder te huilen en meer te groeien. Je ontwikkeling maakte sprongen vooruit. Je begon te lachen naar me, je tilde je hoofdje op en inmiddels rol je om en wil je niks anders meer dan rondkijken. Wanneer ik je voed kijken twee grote blauwe ogen mij aan. Je bent zoveel dingen aan het ontdekken en je wordt zo groot. 

Wanneer je huilt, ben ik er voor je. Ik pak je vast en troost je. Soms wanneer je slaapt mis ik je bij me. Ik denk dan terug aan hoe het was met jou nog in mijn buik. Wat was dat toch fijn.

Ik ben er voor jou, maar jij bent er ook voor mij. Wanneer ik naar je kijk, word ik gelukkig. Wanneer ik verdrietig ben, word ik weer blij door jou. De liefde voor een kind is heel bijzonder. 

Er komt een dag dat je geen knuffels meer wil, je misschien wel enorm gaat puberen en je zelf misschien wel vader wordt. Dan zal ik waarschijnlijk terugdenken aan het moment dat wij samen één waren. Er zullen tranen over mijn wangen rollen omdat ik dat zo graag weer even terug zou willen in de tijd. Vergeet niet, wat er ook gebeurt, ik ben er voor je. Op 2 maart 2019 pakte ik jouw hand en ik laat hem nooit meer los.


Lieve David, jij bent de wereld voor mij❤️

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je