{{ message.message }}
{{ button.text }}

totaal niet handig en over nagedacht!!

kleding als kraam kadootje is leuk, maar er zitten altijd haken en ogen aan....

Afbeelding blog 'totaal niet handig en over nagedacht!!' Achtergrond blur afbeelding

Het is een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Inmiddels ben ik 4 weken terug bevallen van een jongetje. Zijn naam is Jelle.

Bij een geboorte 'horen' ook kadootjes. Voor zowel de baby als voor de grote zus. Nu ben ik wel een piet-lut wat betreft dingen die ik mooi, leuk, handig en vooral praktisch vind... Zo ook met kraam kadootje en vooral met kleding.  Nu heb ik een afschuw voor rood, maar ben ik al aan het bijdraaien, gezien mijn dochter steeds iets meer inspraak wil in wat ze aan wilt en wat ik moet kopen... (jaha, ze is bijna 3...!) Maar goed. ik ben voornamelijk van de praktische kleren, voor mezelf, als voor mijn kinderen. Het moet er wel leuk uitzien, maar voornamelijk lekker zitten en handig zijn. ** een onesie!?!?! Leuk, maar niet handig als je kind net zinlijk is en nog moeite heeft met het ophouden van d'r plasje. Je dat takke-ding helemaal uit moet trekken voor ze kan gaan zitten... Dus gewoon een broek met drukknoop en knoopsgaten elastiek die je in geval van nood, zo van d'r kont kan trekken!! 

Dan komen we nu bij de afdeling baby's... heel veel leuke kleertjes, maar d'r zijn toch een paar kledingstukken die mij storen (al vanaf dat Mila baby was (3 jaar terug)... **spijkerbroekjes van denim... sorry dat kindje is net op de wereld, moet nog erg wennen aan alles wat aan zijn lijfje zit en dan ga je hem/haar een spijkerbroekje aan doen? Stug en ruw materiaal! dat zit bij een kind toch heel niet lekker?!?! (als Mila al liever een joggingbroek aan heeft thuis, omdat die lekker zacht is... Hoe moet dat dan aanvoelen voor een baby?!) **jurkjes/rokjes... een baby kan nog heel niet lopen, dus wat heeft een rokje voor zin? Je bent niks anders aan het doen dan recht trekken, omdat het opkruipt en het wauw-effect is er niet omdat het kindje niet kan staan/lopen. **shirtjes voor over het hoofd.... vooral in de eerste maand (mt 50/56), zijn overlag kleding ideaal!! Ook al zitten er knoopjes op de schouders, toch blijft het een gedoe om die shirtjes over het hoofdje heen te krijgen... Voor het kind, maar ook voor de ouders (vooral de vaders, die vaak weinig hebben met die te kleine ledematen). En dan de laatste: **shirts en vestjes met een capuchon!! Dan heb ik het wel over "binnen" kleding. Dus niet de vesten en jassen met en capuchon, maar de jersey vestje die zo leuk stoer zijn, omdat er een capuchon aan zit... Dat net geboren baby'tje kan alleen nog maar liggen!! En ligt dan met een bobbel stof op zijn rug of in zijn nek... Ligt vast fijn..! En doe je die capuchon over zijn hoofd en hij draait zijn hoofd naar de zijkant, ziet hij niks! Plus dat dat nog erg warm is om al maar wat op je hoofd te hebben...

Ik vraag me in deze gevallen altijd 2 dingen af:

1) van wie je dat kadootje krijgt: denkt die alleen maar, goh, wat een leuk, stoer, mooi setje? En niet, zou dat lekker zitten voor een kindje van 3 weken?

2) voor de mensen in de 'mode': hoe verzin je het om dat te maken? Je bent de hele dag bezig met kleine kindjes, gaat er dan geen belletje rinkelen, dat dat voor een kindje van 3 weken niet lekker zit?

Nu hoor ik de reacties al..: ja dan hebben alle kindje het zelfde aan....! Er zijn genoeg modelletjes om een shirtje net iets anders te maken en verschillende soorten en motiefjes stof... Dus variatie zat! En ach, dan ziet mijn jochie er nu maar uit als 1 in een dozijn. Als het maar lekker zit en praktisch is! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je