{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 10 originele geboortekaartjes

De meest leuke, bijzondere en origineelste geboortekaartjes vind je hier in onze top 10 originele geboortekaartjes!

Afbeelding blog 'Top 10 originele geboortekaartjes'

Wij vroegen onze Mamaplaats mama's om hun geboortekaartje te delen op het Mamaplaats Forum. Het resultaat? Een superleuke verzameling van leuke, originele en mooie geboortekaartjes. Uit alle inzendingen hebben we vervolgens twee winnaars gekozen en verrast met een mooi cadeau. Voor de nodige inspiratie hebben we allerleukste en meest originele geboortekaartjes voor jullie verzameld in een top 10.

Top 10 originele geboortekaartjes

joyce-ven

1. Babylando

Joyce ontwierp dit leuke geboortekaartje helemaal zelf: "Aangezien ik zelf grafisch ontwerper ben, kon ik er niet omheen om zelf voor allebei onze kinderen een uniek geboortekaartje te maken. Omdat de 2e een meisje zou worden wilde wij echt iets wat met vrouwen/meiden te maken had en waar humor in terug zou komen... tja dat zijn vaak toch kleren en make-up., dus op basis van een groot online concern hebben wij naar ons zelf een pakketje laten sturen... een prachtige dochter!"

miriam78 miriam78-2

2. "Daar ben ik dan"

Miriam78: "Dit is het kaartje voor onze kleine meid Indie. Ik heb het kaartje zelf ontworpen. Het grappige is dat Indie ook zo'n lief klein mondje heeft ( nog wel ;-))."

samsoko

samsoko-binnenkant

3. Stripfiguren

Ook Samantha liet het geboortekaartje speciaal door iemand ontwerpen. "We hebben ons geboortekaartje speciaal laten ontwerpen. Op de tekening zie je een stripversie van Kevin en mij, ons huis, onze katten en natuurlijk van het verwachte kindje. Iedereen die ons kent herkende ons er meteen in! We wisten nog niet dat Yael een meisje zou worden, dus er was ook nog een jongensontwerp (andere naam, andere kleuren) gemaakt. Een volgend kaartje zou ik zeker weer door Lieneke (lienieboe) laten ontwerpen!"

basbas-2

4. Broederliefde

Wat is er mooier dan je drie zoontjes op het geboortekaartje?! Joanne: "Deze prachtige kaart had mijn broer gemaakt. Ik had deze foto gemaakt en naar hem opgestuurd. En hij heeft dit ervan gemaakt. Ik ben er echt nog steeds super blij mee!!"

5. Digitaal geboortekaartje

Miriam koos voor zowel een fysiek kaartje als een digitaal filmpje van het geboortekaartje. "Super leuk om zo echt met iedereen het mooie nieuws te delen via social media."

raimond23

6. Houten kaartje

Raimond32 koos voor een wel heel origineel ontwerp. Ze liet het geboortekaartje afdrukken op hout. "Al voor dat ik zwanger was wist ik dat ik een orgineel geboortekaartje wilde. Mijn dochter is half indiaans. Daarom heb ik een houten kaartje ontworpen. Ik vond heb belangrijk om het simpel te houden. De reacties die ik er op kreeg waren overweldigend!"

henriette87

7. Posterformaat

Om voor altijd aan de muur te hangen. Dit leuke geboortekaartje in de vorm van een poster. Dat is pas origineel. Henriette: "Wij hebben gekozen voor een zelf ontworpen geboorte poster. En dit in kokers verstuurd. Uiteenlopende reacties gehad. Wij zijn heel erg blij met het kaartje, of poster in ons geval."

vonnie1234

8. Muziekliefhebber

Vonnie1234: "Mijn man en ik gaan graag naar festivals en concerten. Toen ik eindelijk zwanger was was de keuze voor ons geboortekaartje een ticket." Wij gokken dat de eerste 'shows' direct uitverkocht waren.

tamara1706

9. Kleurenwaaier

Wij moesten even twee keer kijken, maar het is echt een geboortekaartje. En nog eens een hele leuke ook. "Mijn man is schilder en ik wou geen "standaard" kaartje dus vonden wij het idee van een kleurenwaaier leuk. Omdat we het nergens op internet konden vinden heb ik uiteindelijk de "geboortewaaier" zelf gemaakt", aldus Tamara.

tygo-1tygo-2

10. Mooi

Gewoonweg heel erg mooi, vooral door de betekenis erachter. Marijke: "Dit kaartje hebben we samen met mijn schoonbroer ontworpen toen ik 29 weken zwanger was en de kans op een vroeggeboorte weer heel groot was. Hij is uiteindelijk met 31,2 weken geboren exact een jaar later op de geboorte/sterfdag van zijn grote broer Bentley. De Grote Nijn die we hebben gebruikt was het eerste cadeau wat we hadden gekregen toen we in verwachting waren van Bentley en is ook gebruikt met zijn uitvaart en staat nu op het kamertje van kleine broer te waken over hem.

Bijzondere geboortekaartjes

Stoer, lief, origineel of juist grappig. Geboortekaartjes heb je in allerlei vormen en maten. Gedrukt op standaard papier of juist in de vorm van een poster of zelfs een video. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast heb je ook nog de keuze of je je kaartje helemaal custom-made laat ontwerpen of dat je voor een bestaand design gaat. Voor welk geboortekaartje je ook kiest, wij weten: elk geboortekaartje is uniek, persoonlijk en 100% eigen. Immers, niets is zo prachtig en bijzonder als de geboorte van jullie kleintje dus daar hoort ook een passend geboortekaartje bij.

Heb jij ook zo'n mooi geboortekaartje of ben je op zoek naar meer inspiratie? Bezoek het Mamaplaats forum.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je