{{ message.message }}
{{ button.text }}

Toen ashley 2 maand was dacht ik dat ze zou stikken

Nu je de reclame op televisie ziet over EHBO bij kinderen, krijg ikzelf weer een koude rilling over me heen en denk aan september 2011

Afbeelding blog 'Toen ashley 2 maand was dacht ik dat ze zou stikken'

Nu je de reclame op televisie ziet over EHBO bij kinderen, krijg ikzelf weer een koude rilling over me heen en moet denken aan Ashley toen ze 2 maand oud was en ik echt dacht dat ze zou stikken.

Edwin was bij de buren, Amy lag op bed en Ashley lag samen met mij op het bed in de kamer. Ik probeerde de voeding wat te rekken en was wat aan het spelen met de speen en tegen haar aan het praten. Ze keuvelde een beetje en opeens ademde ze diep en dat was het, ze ademde niet uit en keek me met hele grote angstige ogen aan, ze kon niet ademen. Ik heb haar opgepakt en wat geschud (achteraf niet goed) maar ik was in paniek en er gebeurde niets, ze bleef me angstig aankijken. Ik heb haar onder mijn arm gegooid en zo hard als ik kon schreeuwend naar de buren gerend.

Edwin en de buren kwamen gelijk naar buiten gerend en de buurman heeft toen op haar rug geklopt, ik had mijn vinger in haar mond gestopt, waarom weet ik niet meer precies, maar er ging door mijn hoofd dat ze haar tong inslikte. Op gegeven moment kwam er weer geluid uit Ashley, al was het rochelend. Ondertussen belde Edwin de spoedeisende hulp en zijn de buurman, Ashley en ik in de auto gestapt naar het ziekenhuis toe.

Op de spoedeisende hulp aangekomen gelijk aan de zuurstof en kijken wat het geweest is. Ik weet alles niet precies meer, want het is allemaal in een roes gegaan. We hebben nog een foto van de longen gemaakt en daar zagen ze wat vocht zitten en moest ze een antibiotica voor hebben. Ze is 2 nachten ter observatie in het ziekenhuis geweest. Ze heeft een medicatie gekregen voor reflux, omdat de kinderarts dacht dat het daardoor kwam. In het ziekenhuis heeft ze het niet weer gehad en thuis gelukkig ook niet. Wat het geweest is komen we nooit achter.

Weer thuis gekomen heeft ze eerst weer een poos bij ons op de kamer geslapen en zodra ze in haar eigen kamer ging slapen had ik de babyfoon op het gevoeligst en hoorde elk zuchtje. Ik denk nog vaak terug en denk dan, wat was er gebeurt als ze in haar bedje had gelegen? Als ik niet bij haar was?Dat zijn dingen daar moet je niet aan denken, het is gebeurt en het is goed afgelopen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je