{{ message.message }}
{{ button.text }}

To carry or not to carry

De draagdoek blijft een puntje van discussie. Want moet je je kind nu wel of niet dragen en zo ja hoe en hoeveel draag je je kind?

Afbeelding blog 'To carry or not to carry' Achtergrond blur afbeelding

Mijn oudste dochter van nu 15 wilde ik dolgraag dragen, maar niet hele dagen. Het bleek bijna onmogelijk, want ik heb een slechte rug. Wel droeg ik haar later vaak op de heup gedurende korte momenten c.q. korte stukjes.

Mijn jongste dochter draag ik nu wel, want ik heb de draagdoek ontdekt. En zo'n doek is ook met een slechte rug prima te doen. Uiteraard heb ik al het nodige commentaar erop gehad. Kinderen moeten zich bewegen om zich fatsoenlijk te kunnen ontwikkelen. Daarom draag ik dus niet hele dagen, maar beperk ik me tot de momenten dat mijn dochter moe is. Overdag slaapt ze dan ook soms heerlijk tegen me aan.

Het laatste beetje twijfel raakte ik kwijt toen een vriendin me vertelde dat zijn 15 jaar geleden haar oudste dochter ook droeg en ook in een doek. Toen was zoiets nog vrij uitzonderlijk, en ze heeft destijds moeite moeten doen een goede doek te vinden. Maar net als mijn moppie nu sliep haar dochter overdag maar weinig, tenzij ze bij moeders lag. Ja ook dat laatste herken ik.

Ik geniet er met volle teugen van om mijn dochter te dragen, maar geniet ook net zo hard als madammeke in de wagen in slaap valt 's middags tijdens de dagelijkse wandeling en dan blijft slapen na thuiskomst. Wat overigens ook niet altijd lukt.

Kinderen in een draagdoek zouden zich sneller ontwikkelen op allerlei levels, wel ben ik er van overtuigd dat men kinderen ook de kans moet geven zich te bewegen, en de eigen handjes en voetjes te ontdekken. Ik doe wat mijn moederhart me ingeeft en word daar wat betreft het dragen, en de balans in wel en niet dragen steeds zekerder over.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je