{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tik tak. Tik tak. Klokje rond.

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. In Portugal tikt het klokje flink door.

Afbeelding blog 'Tik tak. Tik tak. Klokje rond.' Achtergrond blur afbeelding

Al vanaf het begin is Donna een schone slaapster. Tussen twee voedingen kon ze urenlang in dromenland vertoeven. In de nacht ging ze al snel van twee naar één voeding. Meer had ze niet nodig, ze sliep liever.

Gemiddeld worden we tussen 4.30 en 6.00 uur, waarbij het steeds meer richting laatst genoemde gaat, op een lieve manier wakker 'gejengeld' om Donna te voorzien van wat ze wil: drinken. Inmiddels hebben we er zelf dan al genoeg rusturen opzitten aangezien ze om 21.00 uur naar bed gaat en tussentijds niet wakker wordt. Na het drinken en de schone luier valt ze altijd direct weer tevreden in slaap.

Op vakantie gaan bracht dan ook twee spannende momenten met zich mee, te weten hoe zou ze zich tijdens de reis voelen en hoe slaapt ze op een onbekende plek met een ander bedje. Over beide waren we alvorens relaxed, het komt zoals het komt en daar anticiperen we op.

De reis ging goed, Donna heeft het prima gedaan.

Dan nu het slapen. De dag van aankomst in Portugal had de avond zijn intreden gedaan. Donna was dan ook moe en klaar met de dag, had meer dan genoeg nieuwe prikkels en indrukken opgedaan. Rond de klok van 21.30 uur zijn we alle drie gaan slapen.

In de nacht word ik instinctief rond de gebruikelijke tijd voor de nachtvoeding wakker en zie dat Donna nog in diepe slaap is. Ik kus haar zachtjes en keer terug naar bed.

De zon is op en schijnt op ons terras, het is 7.00 uur maar van Donna nog geen enkel spoor. Ik besluit om de ochtendzon op mij in te laten werken en ga op het terras zitten.

Pas om 7.30 uur hoor ik Donna wakker worden, een paar minuten later verschijnt ze met een grote lach en knipperende oogjes met manlief in de deuropening. Ze heeft fantastisch geslapen, af te lezen aan haar gezichtje, en ook haar eigen slaaprecord verbroken.

Ik hou me voor dat het lange slapen door de reis en alle andere indrukken van de dag ervoor zal komen.

Niets is minder waar. Wat het ook mogen zijn, elke nacht die volgt verblijft Donna ver in dromenland tot 7.15/ 7.30 uur. Ze gunt zichzelf en ons duidelijk een heerlijke week Portugal.

Gister heeft ze wederom haar record verbroken en ons stijl achterover doen slaan, de klok sloeg 8.00 uur toen ze de uitgang van dromenland had gevonden. Ze was weer zo vrolijk als altijd en klaar voor een nieuwe warme vakantiedag.

Onze schone slaapster. Wat ben ik ongekend trots op haar. Mij verbazen over dit slaapritme doe ik echter ook ;-).

Inmiddels hebben we onze week Portugal er op zitten en zijn onderweg naar het vliegveld waar het vliegtuig ons terug zal vliegen naar koud, hagel- en sneeuwerig Nederland (het is toch lente...).

Ik ben zeer benieuwd welk slaapritme Donna thuis zal oppakken, dat wat ze al weken deed met slechts één nachtvoeding of gaat ze zoals in Portugal klokje rond.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je