{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terrible 2!

rebellend kindje van 2

Afbeelding blog 'Terrible 2!'

Hallo mede-mama's,

Ik ben mama van een zoontje van 2. Het is echt een schat. Moet alleen zeggen dat sinds de 2 er steeds dichter aan zat te komen, een paar weken voor hij 2 werd dus, hij steeds meer begon met rebellen. WOW dacht ik! Alles is NEE, of af en toe bijten of hij zet met veel dingen zijn hakken in het zand als hij het echt niet wilt.

Op de opvang is hij natuurlijk vaak de perfecte knul en doet graag met alles mee. maar zodra we thuis aankomen dan begint hij vaak al met huilen en wilt hij zijn zin doordrijven. ja ja het is er één hoor.

Ik hoorde zo hier en daar wel van andere mama's dat de terrible two's om de hoek komen kijken. Ik begreep maar niet wat dat inhield, nu wel.... Soms weet ik ook niet meer wat ik ermee aan moet.

Sinds kort heb ik de strafstoel neergezet en het lijkt wel te werken. Zodra meneertje iets doet wat echt niet mag dan geef ik hem eerst een waarschuwing en als hij ermee doorgaat dan mag hij 2 minuten op de stoel gaan zitten. Ik ben hier nu een paar dagen mee begonnen en ik zie al enig resultaat. Lang leve de afleveringen van EHBO, super nanny. In eerste instantie geloofde ik er niet echt in maar als het echt helpt dan zal ik dit zeker wel doorzetten.

Ik ben alleenstaand dus zal mijn voeten extra stevig neer moeten zetten. Ook omdat ik 5 dagen in de week werk en heb niet echt veel de tijd om bepaalde technnieken aan te passen.

Hoe gaan jullie om met deze "terrible two's" zoals ze het noemen en heeft iemand nog meer en betere technieken die ik kan gebruiken?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je