{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te klein geboren

Hoe kon dit niet gezien zijn?

Afbeelding blog 'Te klein geboren ' Achtergrond blur afbeelding

De zwangerschap van onze Zoey Giulia, verliep niet geheel vlekkeloos. Met een constatering van zwangerschaps diabetes met 24 weken, ben ik onder controle gezet bij de diabetes poli. Mijn waarden na het eten waren altijd prima, maar mijn nuchtere waarden waaren steeds te hoog, hier voor moest ik in de loop van de zwangerschap steeds meer insuline spuiten. Uiteindelijk zat ik met 32 weken op de 13 eenheden insuline en waren mijn nuchtere waarden net aan onder controle. 

Wegens trombose, overgewicht en zwangerschaps suiker had ik elke 2 weken een echo en controle en bij elke echo tot ongeveer die 26 weken (dat ik met de insuline begon) liep ze perfect op schema. Uitgerekend op 6 februari 2016. Vanaf de echo met 32 weken had ik zelf het vermoeden dat ze iets achter liep met groei omdat tijdens de meting aangaf dat ze 30 weken was terwijl ze dus al die tijd precies volgens de lijntjes liep. Maar ja, wie ben ik, ik heb er tenslotte geen verstand van. 

Bij de meting met 36 weken zeiden ze me dat ze rond de 3700 gram geschat werd tijdens de bevalling (geplande keizersnede met 38.2 week, zie andere blog) 

En daar was 25 januari, de dag van de keizersnede. Een Gentle sectio zodat ze lekker bij mij kon buidelen tijdens het hechten. Toen ze er uit getild werd was het eerste wat iedereen riep "wat is ze klein!" Helaas heb ik haar dus ook maar heel even bij me gehad omdat de kinderarts haar wilde nakijken omdat ze zo klein was. 

Een perfect meisje van 2526 gram en ongeveer 45 cm in plaats van de geschatte 50cm en 3700 gram. Hoe kan dit? 

Later is mij verteld dat ik nooit zoveel insuline had mogen krijgen omdat het eigenlijk niet nodig was geweest om 13! Eenheden te spuiten voor 0.1% te hoog (5.4 ipv 5.3) hierdoor heeft ze dus vanaf het moment dat ik insuline begon te spuiten een groei achterstand opgelopen.

Iets wat ze nu 14 weken later ruimschoots heeft ingehaald door ij gewicht te verdubbelen en 15 cm te groeien. 


Jullie ook bekend met (onnodig te veel) insuline spuiten en kleine kindjes? Deel vooral je verhaal met mij. 

Afbeelding blog 'Te klein geboren '
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je