{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tas inpakken voor schisis operatie

De druk is al hoog genoeg

Afbeelding blog 'Tas inpakken voor schisis operatie'

Onze dame had een geïsoleerde lipspleetje aan de linkerkant van haar bovenlip, ookwel schisis genoemd. Bij de 3 maanden, 1 oktober van dit jaar, werd ze ingeleid in Rotterdam. Ik kan nu zeggen dat ik het echt een vakwerk vindt, maar toen zag ik er echt zwaar tegenop. Zeg maar gerust bang en zenuwachtig. Aan het eind staat een foto hoe ze nu is, 5 december is ze 6 maanden. Bij haar zag je iedere fdag een mooie genezing en na een week was ik al verbaasd van het resultaat. 

Ik was net als vele opzoek naar wat mee moet en wat niet. Daarom wil ik graag mijn lijstje delen wat ik handig vondt en zo gemakkelijk mogelijk was voor onze dame. 

Wij zijn de avond van te voren op hotel gegaan omdat we niet in de buurt woonden, dat was slim want toen waren er files met alle tractoren. Wij moesten om 8 uur in het ziekenhuis zijn. 

In Rotterdam kreeg ze een schortje voor de operatie aan. Na de operatie kreeg ze eigen materiaal aan. 

1) wij hadden witte 4 omslagrompers met een witte legging en sokken bij. De reden van wit, mocht er bloed opkomen was het makkelijker uit te koken. Waarom ik 4 van elk bij had? Voor als ze langer moest blijven en stel dat er eerder verschoond zou moeten worden heb ik graag extra bij. De keuze voor een romper en legging is omdat als je je kleine gaat verschonen een volledig pakje niet handig is om uit te doen. Ze hebben een infuus in een arm en deze is best goed ingepakt. Ook gaan ze de bloeddruk meten, was bij ons aan het voetje, dus dan is een sok zo uit. 

2) luiers. Je mag ze uit het ziekenhuis gebruiken, maar als je op een kamer verblijft met meerdere dan zijn die zo op. En eerlijk gezegd vondt ik het fijn dat ik alles zelf bij had. 

3) Billen doekjes. Ook dit kan je van het ziekenhuis gebruiken. Maar bij ons stond er 1 pakje op de kamer en ik wist niet of dit zo hygiënisch was om alle 4 gebruik van te maken. 

4)witte kwijldoekjes/spuugdoekjes. Geen idee hoeveel meer maar zeker genoeg. Wij waren hier niet zuinig op hoor. Als er bloed aanzat dat er geen schoon hoekje meer aan zat dan gooiden we deze gewoon weg. Bedoel je hebt er zo bij gekocht. 

5) Eigen deken om onder te slapen en een deken waar ik haar in vast kon houden. Het ziekenhuis leggen dekens in het bedje, maar in het eigen dekentje zit hun geur. 

6) Favorite Knuffel, knuffeldoekje of iets anders waar de kleine aan gehecht is. Alles met eigen geur zorgt voor veiligheid. 

7) De Haberman flessen. Absoluut niet vergeten, hebben wij in het ziekenhuis goed gebruikt. 

8) Voeding. Zorg dat je de voeding bij hebt. Borstvoeding kun je beter labelen want er is een algemene koelkast in de familiekamer. Geef je flesvoeding, vergeet niet om water mee te nemen als je een bepaalde soort gebruikt. 

9) makkelijke kleding en vest om naar huis te gaan. Niet moeilijk staan doen met strakke kleding, je gaat toch naar huis en op dat moment wil je je kleine echt niet "pesten". 

10) Medicijnen. Ik had haar eigen medicatie bij. Dit was fijn want verpleging kon niet altijd op dezelfde tijd bij je staan om medicatie te delen. Houd er rekening mee dat je pijn medicatie mee krijgt vanuit het ziekenhuis. 

10) Eigen kleding. Ook niet onbelangrijk. Ik verbleef 1 nacht bij mijn dochter in het ziekenhuis. Mijn man sliep in het Ronald MCdonaldhuis omdat wij niet uit de buurt kwamen. 

11) Eten en drinken voor jezelf. Zorg dat je iets bij hebt wat in de tas kan blijven. De familie kamer is niet altijd even dichtbij. En het is niet altijd fijn om steeds heen en weer te lopen. 

12) Belangrijkste is dat je het ritme zoals thuis probeert aan te houden. Dit is immers herkenbaar voor je kleine. En vooral veel knuffelen. 

Tip voor thuis. Zorg dat je vaseline in huis hebt. Dit mag je smeren na 3 weken. Maar wij zijn begonnen toen het bloeden gestopt was. De operatie plek is echt gevoelig en niet echt flexibel. Wij deden om de wond heen heel voorzichtig met een beetje vaseline masseren.

Even nog over de kindjes met reflux en krampjes. Dit kan erger zijn in die periode. Wij kregen een warmtepack van het ziekenhuis. Dus tip neem een puttenzak mee. Ook hebben wij ibuprofen drank mee gekregen die ze gebruikte. Maar de krampen waren echt erger en de apotheek zei dat de ibrofen de klachten deden verergeren. Wij zijn daar dan ook mee gestopt. 

Bij de reflus kindjes die Johannesbroodpitmeel gebruiken. Dit komt niet goed door de Habermanflessen heen. Tip, maak een papje en probeer dit te geven. Ook kun je proberen om een gewoon drink flesje te geven. Bij ons werkte dat beter. 

Dit is een lijstje waar wij echt genoeg aan hadden. Iedereen heeft zijn eigen mening hierover en iedereen heeft andere dingen nodig. Kijk naar wat je nu gebruikt en neem dat en nog extra dingen mee. 

Hier een foto die recent is gemaakt. Ze is 5 maanden nu en 5 december 6 maanden

Afbeelding blog 'Tas inpakken voor schisis operatie'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je