Snap
  • Baby

Tandjes krijgen, wat een ramp...

Ons meiske, van nu bijna 7 maanden oud, kreeg drie weken geleden haar eerste tandje.

Ze was al een tijdje erg veel aan het sabbelen en bijten op alles wat ze maar vast kon pakken, aan het kwijlen en ze was mopperig.  We hadden al gelezen dat dit allemaal bij tandjes krijgen hoort maar dat realiseer je je nog niet als het moment supreme er is.

Wij vroeger ons dus af waarom ze zo mopperig was en vaker huilde dan normaal.  S'nachts was het ook een groot feest, slapen wilde ze alleen maar bij mama en papa in bed. Tot wij op een morgen na de voeding een grote glimlach kregen en daar een witte bult in haar tandvlees zagen zitten. We realiseerden ons meteen dat dit een tandje was wat probeerde door te komen en dat ons meiske daarom zo mopperig was.

Die dag nog meteen naar de winkel gegaan om druppetljes voor de verlichting van pijn te kopen. Gelukkig werkten die druppels goed en vond madammeke ze erg lekker. Ze werd rustiger als ze op een( koude) bijtring kon bijten en het was hilarisch om te zien hoe ze met haar tong voelde aan haar eerste tandje!

Nu zijn we dus drie weken verder en haar eerste tandje is bijna voor de helft door. Ze heeft er gelukkig geen last meer van en ze slaapt weer lekker. Nog steeds voelt ze met haar tong aan haar tand na het eten en dat blijft geweldig om te zien! 

Vanmorgen leek het erop dat ook nummer twee zich aandient. Gelukkig weten we nu waar we op moeten letten en hebben we druppels en bijtringen in huis dus laat maar komen!

10 jaar geleden

Onze dochter (inmiddels 3) had ook erg veel last van de eerste tandjes en hoge koorts. wij hebben destijds dentinox gebruikt en inderdaad zetpillen, gelukkig weinig last gehad van de andere tandjes. Hopelijk is dat bij jullie ook zo. Succes ermee!

11 jaar geleden

Dank je wel! Tand twee heeft zich ondertussen ook gemeld. We hebben inderdaad ook zetpillen in huis gehaald voor als ze s'nachts pijn heeft. Gelukkig hebben we die nog niet gebruikt. Jullie ook allemaal succes met de kleintjes en hun tanden!

11 jaar geleden

O wat een drama die tanden! Maar, nu mijn jongste in de periode zit waarin ze tanden krijgt, ben ik alweer vergeten hoe het was toen mijn zoontje van 3 ze kreeg. Een paracetamol wil ook helpen bij mijn dochter voor het slapen gaan... heeft ze in ieder geval 's nachts geen last! Succes met je meisje!

11 jaar geleden

Het zelfde bij mijn kleine meisje. Die eerste tand wilde maar niet doorkomen. Maar ze was er zeker al een maand mee bezig. En maar mopperen en enorm veel kwijlen. Totdat eindelijk dat eerste tandje een keer kwam. Ze is nu bijna 1 jaar, en het lijkt er op dat nu echt alles tegelijkertijd door komt. Nou wat een feest. Ze is weer helemaal van slag er zitten er dan wel al 6 nu. Maar hebben jullie kindje dan ook zoveel last van kapotte billetjes op het moment dat de tandjes door komen? Want ik kan blijven smeren met Sudo creme maar het wilt maar niet zakken. Waardoor slapen nu extra lastig voor der is Sterkte met de tandjes!