Snap
  • Baby
  • post

Tandjes

Hai hai,

 

Joy is nu 9 en een halve maand en de eerste tand is nu eindelijk zichtbaar! Ik weet dat het tussen 6 en 15 maanden kan gebeuren maar je wacht er toch op!! Rond 5 maanden waren er al tekenen. Billetjes kapot, overal op willen 'kauwen'  en flink kwijlen, maar hobbels en bobbels of witte puntjes ho maar! ;) Ze is overal heen erg snel in, ze kruipt op de knietjes, gaat zelf zitten en het liefst staat ze los, dat is ze nu heel hard aan het proberen. Als je haar aan de handen neemt dan loopt ze de kamer door. Maar die tandjes daar moesten we dan weer wat langer op wachten. Ik vond het een klein beetje eng omdat mijn broertje alleen maar een melkgebit heeft en deze ontzettend laat tevoorschijn kwamen en nu door het leven gaat met allemaal kronen. Maar goed, het eerste tandje is dus door! Jippie!! Alleen is het nu helaas wel weer zo dat ze ' s nachts weer heel vaak wakker is. Tot aan ongeveer 7 maanden was ze nog een paar keer per nacht wakker terwijl mijn oudste van twaalf met ruim 4 weken al een goed ritme had en doorsliep... Nadat we haar nu iedere avond voor de laatste fles in bad doen sliep ze eindelijk door. Het kwam heel af en toe nog wel eens voor dat ze 1 keer even wakker werd. Nu is dat al weer twee weken iedere nacht!! PFFFF en aangezien ik iedere dag om 6 uur opsta, mn ding doe, haar verzorg en naar de opvang breng en dan ga werken, na het werk haar weer ophaal en dan thuis een deel van het huishouden doe, kook (om en om met mijn vriend), Joy verzorg en mijn lichtje rond half negen wel op is, zou een nachtrust wel fijn zijn!! Maar goed, ik houd mezelf voor dat ik over een paar jaar heimwee heb naar deze tijd en denk wat word ze alweer een grote meid!! Daarom houd ik het wel vol!! :)

 

Liefs

10 jaar geleden

Ja echt he, alles gaat in het mondje! Maar ook los daarvan.... Ah de vloer? Kijken of die in mijn mondje past!! :) Hopen dat we met zn allen snel door de tandjes fase heen zijn!! ;)

10 jaar geleden

Onze kleine meid sliep ook al door vanaf dat ze 4 weken was. Met vier maanden kwamen de tandjes. Onder, twee tegelijk! In het begin van de avond werd ze ook vaak wakker. Dentinox bood uitkomst. Nu krijgt ze boven een tandje (zal me niks verbazen als ze weer tegelijk komen). Ook werd ze weer wakker in het begin van de avond (kon moeilijk in slaap komen). Ook nu biedt Dentinox weer uitkomst. Lane slaapt lekker door tot 07:00 uur (afkloppen). Gebruik het ook alleen maar als ik haar voor de avond en nacht naar bed breng (1x dus). Overdag merk ik niet echt aan haar dat ze er last van heeft. Wel kauwt ze overal op, en kwijlt ze veel, haha. Soms denk ik wel eens: heb ik een baby of een puppy ;-)

10 jaar geleden

Ondertussen een paar daagjes verder! Gisternacht hele nacht doorgeslapen, dat wil zeggen dat toen ik haar hoorde even in bed ben blijven liggen om te kijken hoelang het duurde, na ' commentaar' van vriendlief :) en ze sliep inderdaad binnen een minuut weer. Vannacht was het alleen om 4 uur even een speen erin! Ik heb inderdaad Detinox gebruikt. Maar had wel het idee dat ze er wat misselijk van werd en deed het dan ook alleen maar als ik echt dacht dat ze pijn had en ze liet het dan ook toe, dus het werkte dan wel bij haar denk ik! Normaliter blijven de lipjes stijf op elkaar! Ik ga het zeker ook weer gebruiken bij de rest van de tandjes en kiesjes! Het is een jaar houdbaar na opening dus we kunnen nog even vooruit! In ieder geval bedankt voor alle reacties!! Zoals gezegt afgelopen 2 nachten waren redelijk dus we gaan weer voor de doorslaap nachten!!!

10 jaar geleden

Ook wij hebben erg veel nachtrust gemist bij het doorkomen van de tandjes. Ben zelf ook geen voorstander van druppeltjes/tabletjes etc. Tijdens mijn zwangerschap had ik erg last van een doorkomende verstandskies, omdat ze me tijdens de zwangerschap nog niet wilde helpen stelde de tandarts voor om Dentinox te gaan gebruiken, dit was inderdaad voor doorkomende tandjes bij baby's maar met wat extra druppels moest het gaan helpen. Zo gezegd zo gedaan en wat een verlichting bracht dit zeg. Toen de eerste tandjes bij onze kleine meid doorkwamen dacht ik proberen kan geen kwaad aangezien ik er zelf ook baat bij heb gehad. Dus elke dag 3x smeren en wat een wondermiddel, zelfs de nachten werden een stuk rustiger. Niet helemaal doorslapen maar veel beter dan ervoor. We gebruiken het nu ook nog bij haar voor de doorkomende laatste kies en het werkt nog steeds heel goed. Succes ermee in elk geval! http://www.dentinox.nl/nl/product