Snap
  • Baby

Tandenknarsen bij een baby van 16mnd

Mijn meisje van 16 mnd knarst met haar tanden, wat nu? hoe kan ik dit veranderen/afleren?

Elke keer hoor ik mijn kleine meisje van 16 maanden met haar tanden knarsen. Het is natuurlijk niet goed voor haar tanden, maar hoe kan ik dit afleren? Heeft iemand dit ook bij zijn/haar kindje gehad, zo jong. Ik heb het nog niet gehad en ik vind het heel vervelend. ik kan wel tegen haar zeggen niet knarsen maar dat snapt ze natuurlijk niet.

Ik weet niet wat ik moet doen, hopelijk heeft iemand de gouden tip voor mij.

9 jaar geleden

ja het is niet het leukste geluid. ik dacht 4 weken geleden ook aaaahhhhhh hou op en stop er mee maar ik geloofde niet dat het vanzelf weg zou gaan. nu doet hij het echt bijna niet meer! ik hoop dat je er iets mee kunt

9 jaar geleden

Zo te lezen is ze niet de enigste en het is idd een erg vervelend geluid. hopelijk gaat het snel over, want van het geluid krijg ik kippenvel!

9 jaar geleden

Helaas hier heel herkenbaar. Zo akelig als mijn zoontje weer begint te knarsen. Hij deed het in een keer toen hij boven en onder tandjes kreeg. Nu ik er over nadenkt is het wel al een stuk minder geworden als toen hij begon een maand geleden. Hij doet het nu nog alleen sporadisch.... En ik heb me toen laten vertellen dat het komt omdat ze ineens Door krijgen dat ze geluid kunnen maken met hun tandjes. En als je er geen aandacht aan geeft dat het wel over gaat. Geen aandacht aan geven lukte mij niet wand dat geluid was zo hard en akelig. Ik gaf hem dan wel eens z'n speen wat ook niet altijd werkte wand die pakte hij dan weer net zo vlot uit z'n mond en ging gewoon verder met knarsen..... En ik heb ook steeds tegen hem gezegd niet knarsen maar of hij dat begreep is een ander verhaal

9 jaar geleden

Ons zoontje heeft het ook een tijdje gedaan. Is natuurlijk niet heel goed voor de tandjes maar gelukkig is dit nog maar haar melkgebitje. Bij ons is het na een tijdje eigenlijk vanzelf gestopt, hij doet het nu nooit meer. Hoop dat het bij je dochtertje ook snel voorbij gaat.