{{ message.message }}
{{ button.text }}

Student en onverwacht zwanger?

Van onverwacht zwanger naar volop genieten! Deel 1.

Afbeelding blog 'Student en onverwacht zwanger?'

Hoe mijn studentenleven in één klap veranderde!
Allereerst van harte welkom op mijn aller-allereerste blogpost! Toen de redactie van MamaPlaats mij vroeg of ik geïnteresseerd was in het bloggen op hun pagina, twijfelde ik geen moment! Zoals veel van mijn Instagram-volgers misschien wel weten ben ik dol op het schrijven van verhaaltjes! Mijn instagramverhaaltjes zijn altijd zó lang, dat ik verder moet typen in de comments -oeps en sorry volgers!-.
Ben je trouwens benieuwd naar mijn Instagrampagina? Kopieer en plak dan deze link! www.instagram.com/corinesta
 
~HOE HET ALLEMAAL BEGON; STUDENTENLEVEN~
Laat ik dan ook écht even vanaf het begin beginnen.. (als je geen zin hebt in een lang verhaal, lees dan vooral níet door!).
Vóórdat ik zwanger was, leefde ik ‘the yolo life’ in mijn studentenkamertje in de állermooiste studentenstad van Nederland (lees: Groningen). Al (of misschien zou je nu zeggen; nog maar) een paar maandjes was ik dolverliefd op mijn liefste Jeroen! Ik ging vaak uit in de stad met vriendinnen en daarnaast werd Jeroen zo ongeveer een medebewoner van mijn kamer; we zagen elkaar zo af en toe door de week. In het weekend ging ik -meestal- naar het warme nestje van mijn ouders; ik en mijn zussen komen hier erg graag, we zijn er dan ook vaak in het weekend met zijn allen!
 
Toen het wel héél serieus werd met Jeroen, werden de weekenden alsmaar drukker. We wisselden tussen zijn ouderlijk- en mijn ouderlijk huis. Het was dan ook erg fijn om door de week gewoon op ‘mijn eigen plekkie in de stad’ te zijn.
 
We gingen gezellig, samen met mijn familie naar Italië op vakantie en daarna nog een weekje in Oostenrijk! Voordat het schoolleven weer zou beginnen, stond er nog één leuk festival op de planning. Dat weekend moest ik ongesteld gaan worden.
 
~MENSTRUATIECYCLUS~
Ik had altijd een super regelmatige cyclus en, dat in combinatie met mijn temperatuurmetertje, gaf mij altijd een duidelijk beeld van wanneer ik de eisprong zou hebben. Ik hield mijn temperatuur al een aantal maanden bij en, als mijn eisprong daar was, had ik een lage lichaamstemperatuur. Als je hier veel onderzoek naar doet, weet je dat je 3 dagen vóór- en 3 dagen ná de eisprong absoluut geen onbeschermde seks mag hebben. Hier hield ik me dan ook altijd erg streng aan; maar ja, na wat alcoholische versnaperingen wordt de grens hierin ook iets verlaagd.
 
~HET MOMENT~
Tijdens hét festivalweekend had ik nog helemaal geen menstruatiesymptomen, die ik normaliter wel had. Ik zei voor de grap tegen tante borrel (you’re one in a million, love you!) ‘Ik neem maar een greep uit mijn tamponcollectie mee en ik zie wel!’. En die dag werd ik nog niet ongesteld, die dag daarna ook niet, en die dag daarna ook niet!
Oh jee, drie dagen overtijd. En als je dan onderzoek gaat doen, kom je erachter dat drie dagen overtijd wel écht zorgelijk is. En zo gingen we een zwangerschapstest halen bij de apotheek. Van de zenuwen had ik niet genoeg om het staafje voldoende te besprenkelen, dus dit maakte het allemaal nóg spannender.
We hielden de tijd bij: we zaten al 2 minuten – op de bank – te wachten op wel/geen streepje. Het tweede streepje leek niet te komen, maar gelijk op dat moment, zagen we op de plaats van dat tweede streepje een gelig streepje. En de urine vloeide eroverheen, en er kwam een lichtroze streepje. Kortom: Er groeit een leven in mij!
 
~SNELTREIN~
Alles vanaf toen heb ik (vooral de eerste weken) in sneltreinvaart ervaren. Want eens er een leven in je buik zit, ga je dit niet ‘vermoorden’ of uit je lichaam laten halen. Toch denk je daar toch even over na (hoe schuldig je je daarna ook kunt voelen). Er gingen zó enorm veel gedachten rond in mijn hoofd. Hoe zou iedereen gaan reageren? Jeroen en ik zijn nog maar net samen, Jeroen heeft het afgelopen jaar zó veel meegemaakt. Mijn studentenleven? In paniek belde ik mijn moeder en vanaf toen ging alles heel snel. Mama reageerde totáál niet boos, maar juist emotioneel. Ze zou nóg een keer oma worden! En hoppa we zaten in de auto naar mijn ouders, die ons direct vertelden dat ze ons vollédig zouden gaan steunen met álles! En vervolgens belden we en gingen we naar mijn schoonouders, die ook super lief reageerden! En die het juist zo gunden voor Jeroen na alles! Ik belde ‘tante borrel’ die ook direct me zou gaan steunen – en dat doet ze!!-.
 
~ZO KORT SAMEN?~
Nooit of te nimmer heb ik getwijfeld aan het feit of ik dit wel met Jeroen wilde. Hij is degene met wie ik dit wilde. Ook al waren we nog maar zo kort samen en kent hij me nu langer ‘zwanger’ dan ‘niet-zwanger’; alles voelt zo rete-goed met hem! Hij maakt me zó gelukkig, kent me door en door, we kunnen óveral over praten maar ook vooral om alles lachen, hij is degene met wie ik schaamteloos een slappelach kan hebben, degene met wie een relatie elke keer steeds maar leuker wordt, in plaats van gewoontjes! Tijd is maar een ding, dat heb ik hiervan wel geleerd. Als iets goed voelt, weet je dat allemaal gewoon zeker!
 
In de volgende post vertel ik hoe ik van een (hierdoor) onzekere mommy-to-be in een volop genietende zwangere vrouw ben veranderd!

LIEFS,
Corine
P.s. vond je deze (eerste) post leuk? Vergeet dan niet op het hartje te drukken! Of plaats je tips/vragen in de reacties!
 
 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je