{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stress

Mijn moeder lacht en geeft me een zoen ‘je zal een geweldige mama zijn lieverd, ga maar naar je kamer om te slapen als de eten klaar is maak ik je wel wakker’.

Afbeelding blog 'Stress' Achtergrond blur afbeelding

İn bed kan ik niet in slaap vallen. Om de minuut draai ik me om. Als laatst val ik toch in een diep slaap. ‘lieverd eten is klaar kom je’. İk open m'n ogen en zeg dat ik eraan kom. Voorzichtig sta ik op. Nog steeds heb ik last van een zeurende pijn in m'n buik. Waarschijnlijk door de stress. İk pak m'n telefoon om te kijken of Nico me gesmst heeft maar ik zie geen gemiste oproep of een bericht. İk voel me zo chagrijnig dat ik helemaal nergens zin in heb. Was ik maar thuis gebleven nu moet ik wel vrolijk doen tegenover m'n ouders voordat zij zich zorgen gaan maken om me. ‘kom je Ria’ roept m'n vader. ‘ja pap ik kom eraan wat ruikt het heerlijk’. Ik wil net aan tafel zitten maar hoor de voordeur gaan. ‘ik ga al’ roept mijn moeder van de keuken. Nieuwsgierig kijk ik wie gekomen is en zie Nico staan. ‘hoi hoe gaat het met je schat’. Zegt Nico tegen me. Het voelt niet gemeend wat hij zegt. Toch negeer ik m'n gevoel en geef hem een kus ‘kom we zouden net gaan eten’. Samen zitten we aan tafel hebben het over van alles. Na eten nemen we afscheid van m'n ouders. İk geef ze beiden een kus en dank mijn moeder voor haar kado.

‘waar was je Nico’. Vraag ik in de auto. ‘ik moest wat regelen’. Geeft hij als antwoord terug. İk hou vol en vraag toch door. ‘dat heb ik wel begrepen maar wat moest je regelen’? Nico geeft me geen antwoord en ik vraag hem nog een keer wat hij moest regelen. ‘Ria hou toch op met zeuren. Mijn vader had me nodig ik heb hem onze spaargeld gegeven. Hij heeft me beloofd geen schulden te maken. Nou goed ben je nu blij Ria’. Hij heeft ons spaargeld aan hem gegeven zonder het aan mij te vragen. Daar zat ook mijn geld in. Wat ik voor m'n baby wou besteden. ‘waarom heb je het me niet gevraagd’? ‘serieus Ria ik ben degene die werkt niet jij’! İk word ook boos ‘ja dat klopt ik werk niet omdat jij dat niet wilde. Maar daar zat ook mijn spaargeld in’. Hij stopt met rijden en stapt uit de auto. Waar zijn we. ik kijk om me heen en zie dat we bij m'n schoonouders zijn gekomen. ‘waarom zijn we hier Nico’. ‘mijn vader wilt met je goedmaken. Hij wilt je ook bedanken voor je hulp’. ‘welke hulp dat geld heb jij hem zonder mijn toestemming gegeven. Hoeveel heb je hem trouwens gegeven’? Hij kijkt me aan en zucht. ‘hoef je niet te weten je gaat je alleen maar drukker maken. Kom we gaan naar binnen kunnen we daarna naar huis. En Ria ga geen discussie aan met m'n vader hij is belangrijk voor me’. ‘waar heb je het over Nico die man heeft me een miskraam toegewenst. Hij noemde me een ‘hoertje’ weet je nog en nu moet ik maar zeggen dat het goed is’? ‘Ria hou je mond gedraag je en kunnen we snel weg doe het niet voor hem maar voor mij’. İk merk dat het geen zin om verder te praten we lopen naar de voordeur toe.

‘kom Ria m'n schoondochter het spijt me meid wat ik gezegd heb komt allemaal door de stress natuurlijk’. M'n schoonvader omhelst me en ik ruik gelijk dat alcohol. İk probeer toch vriendelijk te blijven en zeg dat het al goed is. Mijn schoonmoeder komt naar me toe en vraagt of alles goed met mij en de baby gaat. ‘ja dankje het was even schrikken natuurlijk en soms heb ik zeurend pijn maar alles gaat nu goed gelukkig’. ‘dat klinkt niet best kijk maar toch uit heb je de dokter gevraagd wat het kan zijn’? ‘nee, over drie weekjes gaan we naar controle. De dokter zei al dat het door stress kwam. Maar ehm hoe gaat het met jou eigenlijk Els’? ‘ach mijn lieve meid het spijt me zo echt waar Ria. İk voel me zo schuldig wat die nare man tegen je gezegd heeft. Robin is wel een goeie man eigenlijk maar soms kan hij te vergaan’. İk zie aan haar gezicht dat ze het meent. ‘nee joh mam het gaat goed met me ik wil niet dat jij je schuldig gaat voelen’. Els geeft me een knuffel en samen gaan we naar de woonkamer toe.

‘kijk daar m'n mooie schoondochter’ zegt Robin brullend. ‘Nico jongen als m'n kleinkind een jongen gaat worden wil ik dat je hem naar mij vernoemd’. ‘tuurlijk pa wat dacht jij dan’. Zegt Nico trots. Aan zijn gezicht kan ik zien dat hij ook gedronken heeft. Zolang zat ik ook niet in de keuken met Els wanneer heeft hij gedronken. Hoe moet hij straks rijden. İk geef Nico geen goedkeurend blik. Straks wordt het een jongen en moet ik hem naar zo'n man vernoemen. Gatver. Nico negeert me en ze praten luid naar elkaar. ‘pap we moeten nu echt gaan morgen ga ik werken’. Zegt Nico. ‘Zo kan je niet rijden blijf thuis’ zegt Els. ‘bemoei je er niet mee hij weet wat hij doet het is mijn zoon’. Weer die irritante luide lach en gekakel. İk word er misselijk van. ‘ik rijd wel Nico geef me de sleutel’. Nico geeft me de autosleutel zonder wat zeggen wat me verbaast. ‘Nee Ria jij niet mijn zoon gaat rijden hij is niet dronken toch Nico’?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je