{{ message.message }}
{{ button.text }}

​STOP!!!! Waarom ga je nu zo snel?

Opgroeien, ieder kind doet het. Maar het gaat me allemaal veelste snel. Gister was ze nog een klein hummeltje en vandaag alweer een dreumes

Afbeelding blog '​STOP!!!! Waarom ga je nu zo snel?' Achtergrond blur afbeelding

Als de dag van gister weet ik het nog. Een kleine hummeltje die op men borst lag.

ilse uur oud_2.jpg

Netjes elke 3 uur wat wilde drinken, poepte, plaste en weinig huilde. Lief, klein en tevreden.

Bleef netjes op een plek liggen. Al snel was het rollen en tijd voor het eerste hapje. Smullen dat ze deed.

eertse hapje .jpg

Toen Ilse 6 maanden was geworden begon ik met het afbouwen van de borstvoeding en Ilse met het weigeren van de fles. Niet bepaald handig als ze moet drinken. Na verschillende dingen geprobeerd te hebben op de difrax oefen beker uit gekomen. Wel met veeel knoeien, maar ze dronk. daar was ik al lang blij mee. Met 8 maanden buik schuiven/ tijgeren. Nee, niet vooruit maar achterwaarts. Ze wist wel hoe ze ergens moest komen gewoon even kijken en dan gaan.

zitten en tijgeren.jpg

De eerste twee voortandjes (onder) kwamen met 8 maanden eindelijk want, ze waren vanaf dat ze 3 maanden was al aan het zeuren. De andere 4 voortanden (boven) volgde niet lang erna. Met 10 maanden besloot ilse dat het tijd was om te gaan kruipen.

Op vakantie in Denemarken stond ze zo ineens, we draaide om en hup ze stond in het campingbedje. Het is nu helemaal gedaan met de rust. Al moest ik al wel achter haar aan rennen omdat, ze al best snel en ondeugd was. (op de trap klimmen, stiekem naar buiten kruipen of de ps spellen van papa uit de kast trekken)

Zelf eten is ook echt iets wat er bij kwam zelf de stukjes brood in je mond stoppen. En natuurlijk dan wat expres op de grond laten vallen voor Shadow of Armada, die al weten zodra Ilse aan tafel zit dat je er in de buurt moet zijn. Niet te dicht want er kan ook wel is een lepel, beker, bakje of bord naar beneden komen. Ineens waren daar 4 kiezen en de 2 laatste voortandjes.

Nu drinkt ze helemaal zelf uit de beker, met 13 maanden. O, wat ben ik trots.

zelf eten en drinken.jpg

Maar alles gaat nu zo snel. Haar mondje staat niet meer stil. Ze brabbelt en zingt. soms komen er hele woorden uit of iets wat er op lijkt. Zo ook mama, papa en visje. geluiden die we maken doet ze na. Zo ook het ksst geluid als ze Shadow (nu 8 maanden) ziet. Aaaai als ze Armada, jet, shadow of ons aait. wat ben ik trots op mijn meisje maar, wat gaat het snel. Afgelopen woensdag stond ze best lang los. Ik ben bang dat het niet lang duren of ze loopt echt los.

Wat gaat dit ongelooflijk snel, het is echt geen cliché als iemand zegt, geniet er van want voor je het weet zijn ze groot! 

Soms kijk ik naar haar en mis ik stiekem toch dat kleine hummeltje wat lekker bij me in slaap viel aan de borst. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je