{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stille nacht ✨

Deel 3

Afbeelding blog 'Stille nacht ✨' Achtergrond blur afbeelding

We komen thuis. We leggen jou in je ledikant in je eigen kamer.

Wat lig je mooi en vredig. Dit is jouw thuis, lieve Elias, en dat zal het voor altijd blijven.

Nadat we er klaar voor zijn, komen opa en oma kijken en de ooms en tantes. Het is heel emotioneel, maar ik ben ook trots om jou te laten zien: hoe mooi je bent en te laten zien dat je een echte vent bent. Toen iedereen je had gezien en je gekoeld in je bedje lag, gingen Wessel en ik wat eten bij zijn ouders. Dat hadden wij nog niet gedaan sinds de bevalling. Wij hadden best honger. Maar toen we uiteindelijk aan het eten waren, smaakt het gewoon niet. Zoveel verdriet hebben we dat we geen hap door onze keel krijgen.

Na veel praten is het al weer half elf in de avond. Elin en Dex blijven nog een nachtje slapen bij opa en oma en de hond Mila ook. Toen ik in onze slaapkamer kwam, wilde ik het wiegje dat naast ons bed staat, gelijk weg hebben. Dit was te confronterend. Voordat ik ga slapen nog even bij Elias kijken. Wat doet het pijn dat je daar zo stil ligt. Ik had liever gehad dat je heel de nacht had gehuild. Wessel slaapt al snel, ik heb er wat meer moeite mee. Ik ben doodmoe, maar ik blijf maar alles herbeleven. Veel gehuild dat het pijn deed. Ik zet de tv maar aan en ga om half twee slapen, waarna Wessel en ik om zes uur weer wakker zijn. Het liefste zou ik heel de dag onder de dekens willen liggen en niet opstaan.

Om half negen komt de kraamzorg. Ik lig nog in bed en de kraamverzorgster en Wessel komen naar boven. We praten veel en de klik is er gelijk. Dit is de eerste keer voor de kraamverzorgster bij wie er een kindje stil geboren is. Dit vinden wij geen probleem en geven aan dat zij lekker mee mag huilen. Dat doen wij ook veel namelijk. Ik ga mezelf even opfrissen en de kraamverzorgster doet de controles bij mij. Gelukkig gaat het lichamelijk goed. Je bent een kraamvrouw, maar dit voelt zo onwerkelijk. Om tien uur komt de uitvaartverzorgster. Een heel lieve vrouw, ook voor haar is dit het jongste kindje. We bespreken alle praktische informatie: mandje of kistje, cremeren of begraven, dienst of geen dienst etc etc. Dit is erg heftig. Twee dagen ervoor was ik de kinderwagen nog in orde aan het maken en nu ben je hier mee bezig. Bizar! We kiezen voor cremeren, geen dienst. Gewoon lekker thuis afscheid nemen en taart eten met onze naaste familie. Je bent gewoon geboren en wij zijn super trots op jou! We willen geen kistje, maar een mandje. Wij kiezen voor een groen badstof mandje met ruitjes erin. In het mandje ligt een dekentje en een vlinder. De begrafenisondernemer geeft nog wat tips en komt morgen langs om alles nog eens door te spreken. Wessel gaat daarna naar de gemeente om jou aan te geven. Hij heeft van te voren gebeld, zodat je gelijk door kan lopen en in een aparte kamer kan gaan zitten.

Daarna haalt Wessel de kinderen op om hun broertje te leren kennen. Benieuwd hoe zij reageren op Elias.


https://www.instagram.com/mamalieke/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je