{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stiefoma's, hoe ga je ze noemen

Mijn grote dilemma momenteel is dat mijn kleine meid 2 stiefoma's heeft en ze die gewoon Oma noemt (en de stiefoma's zichzelf ook oma). Maar goed het zijn haar officiële oma's helemaal niet!

Afbeelding blog 'Stiefoma's, hoe ga je ze noemen' Achtergrond blur afbeelding

Mijn grote dilemma momenteel is dat mijn kleine meid 2 stiefoma's heeft en ze die gewoon Oma noemt (en de stiefoma's zichzelf ook oma). Maar goed het zijn haar officiële oma's helemaal niet!

De ouders van mijn vriend zijn gescheiden en zijn vader is overnieuw getrouwd. Zij noemt zichzelf ook oma. Mijn moeder is overleden toe ik 16 was en heeft helaas mijn kleine meid nooit leren kennen. Erg jammer want zij was helemaal gek op kinderen. Je kent dat wel zo'n moeder die op school altijd helpt (voorleesmoeder, overblijfmoeder, brigadier moeder. Je kunt het zo gek niet bedenken of mijn moeder hielp). Ook was ze helemaal gek op de logeerpartijtjes van mijn neefje en nichtje bij ons. Maar helaas heb ik de zwangerschap, de bevalling en nu de opvoeding allemaal zonder haar moeten doen. Mijn vader is nu gelukkig met zijn vriendin (en dat is helemaal oké hoor!). Maar ook zij is niet de echte oma.

We zijn nu (vooral) thuis bezig met verschil te maken in de naam. De moeder van mijn vriend is oma. En mijn moeder is de oma bij de sterretjes. De twee stiefoma's noemen wel oma met daarachter de naam. Zo is er voor mij toch wel enig verschil in "titel". Later als ze wat groter is en het allemaal wat beter begrijpt gaan we haar zeker nog wel uitlegge hoe het allemaal in elkaar zit, maar voor nu vinden wij dit een goede oplossing.

Hebben jullie ook dit "probleem"? En hoe lossen jullie dat op?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je