Snap
  • Baby
  • Dokter
  • koorts
  • ziek

Steeds weer ziek

M is ondertussen 8 maanden en doet het goed. Rolt lekker naar zijn buik, kletst de oren van je hoofd en gaat steeds beter zitten.

Helaas is er 1 minpuntje... Hij is zo’n 2 a 3 keer per maand ziek. Vaak heeft hij 39/40 graden koorts. Dit houd dan 2 a 3 dagen aan. Hij is ontroostbaar, wil alleen maar slapen maar dit gaat niet. 

Hij zit op een KDV dus het eerste dat mensen altijd zeggen is dat dit hoort en hoe goed zijn weerstand later dan wel niet wordt. Natuurlijk zal dit, gedeeltelijk, waar zijn maar dat maakt het nog niet leuk om steeds een ontroostbaar klein mannetje te hebben. Daarnaast was hij ook al 2 maanden veel ziek voordat hij naar het KDV ging...

Hij heeft ook mond, voet en hand zeer gehad. Ook dat ging weer met koorts gepaard... Meerdere keren met hem naar de huisarts geweest in de afgelopen 5 maanden omdat hij al dagen aan het spugen was en het steeds warmer werd. Zelf een keer bij de HAP omdat hij uitgedroogd was, en aan de ORS begonnen. 

Ondertussen zien we het ziek zijn aankomen. Eerst 2 nachten niet goed slapen, daarna begint de koorts. Een dagje huilen en daarna een paar dagen niet willen drinken. Daarna knapt hij weer op en gaat hij het eten weer inhalen. Meestal een weekje niets en daarna beginnen we weer van voren. 

We moeten 15 juli naar het CB, ik ben benieuwd want hij groeit iets minder hard dan andere baby's en hij was al wat licht bij zijn geboorte.... 

Soms maak ik mij zorgen, is er meer aan de hand en zien wij en de doktoren dit niet? Staat dit zijn ontwikkeling in de weg omdat hij soms dagen alleen maar kan slapen (loopt nu al wat achter op gemiddeld)... 

Natuurlijk horen baby’s ook wel eens ziek te zijn, het zou alleen zo fijn wezen als de betere dagen wat in de meerderheid zouden zijn....

Zijn jullie kleintjes ook zo vaak ziek, en wat doen jullie hieraan?

4 jaar geleden

Onze zoon van 10 maanden is sinds november ziek of onderweg ernaartoe. Hij heeft elke dag minimaal een keer verhoging of koorts, 3x longontsteking en 4x ooronttsteking gehad en dagelijks puffers. Wij zijn er wat klaar mee, moeten nog eventjes wachten en dan is hij 1 jaar en gaan de amandelen eruit. Wat wij hebben gedaan: verwijzing naar de KNO en naar de kinderarts. Hij heeft 3x in het ZH gelegen en ondertussen 10 antibiotica kuren gehad, ik weet niet of dat verschil maakt. Het is zo naar als ze ziek zijn, dat huilen gaat door merg en been en de ontwikkeling tsja.. die gaat traag. Onze zoon kon met 9 maanden omrollen en nu met 10 maanden een beetje zitten. Sterkte! Volg je gevoel, en als je wilt dat we verder wordt gekeken, kun je dat gewoon aangeven bij de huisarts. Ohja, bij ons op de opvang worden ze echt pissig als de arts (of iemand) zegt 'ja maar hij gaat naar de opvang dus het is logisch..' want dat is het dus niet, de meeste kindjes zijn af en toe ziek en niet zo vaak.

4 jaar geleden

Hier waren de oudste en de 3de ook vaak ziek, vanaf maand of 7. Wel iets minder frequent dan bij jou. Maar wel 'was/is/wordt verkouden', en vaak ook dag koorts. Heb op gegeven moment verwijzing voor KNO gevraagd en gekregen. Amandelen waren niet goed. Maakte juist ziek. Amandelen er uit en het ziekzijn was daarmee ook afgelopen.