Snap
  • Baby

Steeds meer woordjes

Haar eerste woordje was papa. Dat is ondertussen al een paar maanden geleden. Inmiddels zijn er nog en aantal woordjes bijgekomen...​

Nog steeds is het vooral PAPA wat we de hele dag horen, maar er zijn ook al wat nieuwe klanken bijgekomen.

Het is dan wel nog vooral napraten. Als je vraagt of ze 'bah' heeft gedaan, geeft ze als antwoord 'baaaaaah'. Gelukkig is dat niet altijd het geval. ;) Ze gaat dan soms wel al liggen, met de bedoeling dat we een nieuwe luier omdoen.

We noemen haar ook vaak apekopje, of eigenlijk op z'n Limburgs 'apeköpke' waarop ze nu ook te pas en te onpas 'köpke' zegt. Zo schattig!! 

Ze leert sowieso vrij snel. Mijn moeder is zeer fanatiek met het aanleren van trucjes. Als je bijvoorbeeld zegt: "waar is het grote meisje?", dan legt ze haar handen op haar hoofd. En als je vraagt waar de mooie beentjes zijn, dan pakt ze die resoluut vast. Het geluid van de eendjes? "kak kak". En zo kan ze er nog een stuk of 10.

Nee schudden behoort op het moment ook tot de favoriete fratsen, al snapt ze nog niet echt wat het inhoudt. Toch schudt ze na iedere zin die eindigt met 'hè' heel hard haar hoofdje. 'Opperdepop' en 'toetje'  zijn in ieder geval woorden die ze wel begrijpt.

Inmiddels kunnen we best al een beetje communiceren. Ondanks dat ze nog niet praat, is het wel al heel leuk om te merken dat ze je begrijpt, hoewel het ondertussen ook wel leuk zou zijn als ze eens MAMA zou zeggen ;)

8 jaar geleden

Know the feeling ;) Ik wordt ook wel vaak papa genoemd.

8 jaar geleden

Haha, nooit gemerkt! Maar het zou best kunnen. Ziet er in ieder geval heel schattig uit ;)

8 jaar geleden

Haha heerlijk he. Bij ons is het juist andersom. Hele dag is het "mama" en zou papa het leuk vinden als ze eens "papa" zegt.

8 jaar geleden

Heerlijk! Dat schudden doet ons zoontje ook. Ik heb een keer gelezen dat dit kopieer gedrag is, omdat je zelf uit enthousiasme ook met je hoofd schudde als je met je baby speelt of praat... Ik vind het in ieder geval superschattig!