{{ message.message }}
{{ button.text }}

Droom of nachtmerrie de bevalling?

De bevalling kondigde zich aan en ze was goed voorbereid, maar de bevalling ging totaal anders. Lees meer over de ervaringen van Djoke!

Afbeelding blog 'Droom of nachtmerrie de bevalling?' Achtergrond blur afbeelding
Altijd wist ze dat ze graag jong moeder wilde worden en veel kinderen wilde krijgen. Maar ja, de jaren gingen voorbij en er kwam maar geen geschikte partner voorbij. Pas op haar 35e kwam ze haar man tegen, dolgelukkig waren ze samen en ze gingen ervoor, hopen op kinderen. Maar de jaren gingen voorbij en na meerdere IVF pogingen waren ze eindelijk zwanger. De biologische klok tikte wel door en van dat ideaal van het grote gezin was ze al afgestapt, maar één kindje wilde ze toch wel graag. De zwangerschap verliep prima en ook de testen waren allemaal goed.

De bevalling

Eindelijk... de bevalling kondigde zich aan en ze was goed voorbereid, het kamertje was prachtig en alle spullen lagen klaar, het geboorteplan was geschreven en de verloskundige zou haar begeleiden tijdens dit proces. Afijn de werkelijkheid was anders, het werd na drie dagen weeën en 2 uur persen uiteindelijk een keizersnee, de baby werd gelijk bij haar weggehaald en pas uren later zag ze hem weer.

drama na bevalling

Het moment waarop haar kind werd weggereden was traumatisch, wat gingen ze doen. Er werd niets vertelt. Ze wilde graag borstvoeding geven, je doet toch wat het beste is voor je kind! Uren later kon ze haar kind zien en voeden, maar dat lukte niet best, ze moest het maar uitzoeken, de verpleging had het druk. Na vijf dagen modderen mochten ze naar huis, daar lukte het iets beter met voeden maar het lukte niet het kind aan de borst te krijgen. Afijn dan maar blijven kolven 24 uur per dag om de twee, drie uur. Dit kreeg haar kind dan met de fles, uren was ze ermee bezig, gesteund door haar partner. Weg was de roze wolk, die werd erg grijs. Maar het is een moedige mama en ze ploeterde maar door. Helaas werd het teveel en werd er hulp ingeschakeld, kreeg ze een borstontsteking en voelde ze zich doodongelukkig, dit was niet haar droom, dit was een nachtmerrie. Gelukkig kwam het later allemaal wel weer goed. Maar het is wel een verhaal over hoe het ook kan gaan. Maar er zit zoveel kracht in de mama's ik heb er bewondering voor.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je