Snap
  • Baby

Speentje

Een speentje....

Mijn zoontje heeft hem al vanaf zijn geboorte. Hij was altijd erg onrustig vooral tijdens het verschonen en afdrogen na een badje. Het speentje bood uitkomst, het gaf hem rust en het gaf mij de rust om op een prettige manier de dagelijkse handelingen uit te voeren. Ook het in slapen was de eerste weken moeilijk voor hem. De speen gaf hem de rust om heerlijk in slaap te vallen.

Maar nu... 10 maand later, vind ik het tijd om langzaam afscheid te nemen van dit 'vriendje'.  Een speen is gewoon niet goed voor zijn gebit en later ook voor zijn spraak en mond ontwikkeling. Mijn zoontje kreeg de laatste 7 maand sowieso geen speentje buiten zijn bedje (tenzij hij ziek was oid) Nu zijn we begonnen om de speen overdag tijdens het slapen in te ruilen voor een knuffeldoekje met labeltjes. De eerste 2 dagen dat we dit deden was het drama overdag met slapen.. maar nu, een week verder, slaapt de kleine man heerlijk in, (over het algemeen) zonder problemen.. Dit wil ik even volhouden en hem dan ook 's nachts weg laten. 

Ik vind het fijn dat hij overdag kan slapen zonder dat ding. Je moet hem toch altijd maar bij je hebben (als er ergens anders geslapen moet worden).. Het was een ideaal ding.. maar nu is het tijd om afscheid te nemen, vooral omdat die zuigbehoefte er in principe er niet meer is.

Dus bye bye speen!!! 

11 jaar geleden

Goed van je dat je gaat afwennen. Mijn kinderen hadden ook allebei een speentje, de eerste anderhalf jaar, de tweede een half jaar. Ik haalde de speen altijd uit de mond zodra ze sliepen, dus dan gebruikten ze de speen dan alleen om in slaap te vallen. Het afwennen was dan ook niet zo moeilijk :-)

11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Net wat je zegt.. iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is ook goed. Het moet ook bij je 'passen' om zo maar te zeggen. Ik wou juist niet dat hij ging duimen, omdat je je duim altijd bij je hebt, lijkt het mij juist lastig om dit af te leren. Bedankt voor je link, ga zeker even kijken!

11 jaar geleden

Wij wilden speen gebruiken voor de zuigbehoefte, niet voor troost of iets dergelijke (ieder zn eigen keus) uiteindelijk heeft ze nooit speen willen pakken en heeft ze nu een duim. Duimen prima maar alleen in bedje/bij ziekjes zijn of tuttelmomentje op de bank voor het slapen gaan, niet bij eten, niet bij spelen e.d. zo ook met de knuffels wisselen we af zodat er geen drama ontstaat als die bepaalde knuffel er niet is. Goed van je dat je nu gaat proberen speen eraf te halen (omdat je zelf dingen merkt aan hem waardoor niet meer nodig is). Ik denk dat je hier op de site redelijk wat blogs met tips kunt vinden mocht je dat nodig hebben. http://www.mamaplaats.nl/blog/babys/ontwikkeling/sociaal-emotionele-ontwikkeling-baby/afwisseling-knuffels-of-toch-favoriete/