{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speentje

Afbeelding blog 'Speentje'

Een speentje....

Mijn zoontje heeft hem al vanaf zijn geboorte. Hij was altijd erg onrustig vooral tijdens het verschonen en afdrogen na een badje. Het speentje bood uitkomst, het gaf hem rust en het gaf mij de rust om op een prettige manier de dagelijkse handelingen uit te voeren. Ook het in slapen was de eerste weken moeilijk voor hem. De speen gaf hem de rust om heerlijk in slaap te vallen.

Maar nu... 10 maand later, vind ik het tijd om langzaam afscheid te nemen van dit 'vriendje'.  Een speen is gewoon niet goed voor zijn gebit en later ook voor zijn spraak en mond ontwikkeling. Mijn zoontje kreeg de laatste 7 maand sowieso geen speentje buiten zijn bedje (tenzij hij ziek was oid) Nu zijn we begonnen om de speen overdag tijdens het slapen in te ruilen voor een knuffeldoekje met labeltjes. De eerste 2 dagen dat we dit deden was het drama overdag met slapen.. maar nu, een week verder, slaapt de kleine man heerlijk in, (over het algemeen) zonder problemen.. Dit wil ik even volhouden en hem dan ook 's nachts weg laten. 

Ik vind het fijn dat hij overdag kan slapen zonder dat ding. Je moet hem toch altijd maar bij je hebben (als er ergens anders geslapen moet worden).. Het was een ideaal ding.. maar nu is het tijd om afscheid te nemen, vooral omdat die zuigbehoefte er in principe er niet meer is.

Dus bye bye speen!!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je