Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • baby
  • Fopspeen

Speen Help!!

6 jaar geleden

Mijn kleine man (Kai :-)) ook van augustus, is ook verzot op zijn speen. Hij had al direct enorme zuigbehoefte en haalt nog steeds troost uit de speen. We geven hem alleen als hij jengelt of gaat slapen. Ik snap je dilemma wel hoor! Maar hij is nog zo klein... wij hebben hetzelfde in de nacht. Staan soms 3 a 4 keer naast ons bed om de speen in zn mond te doen, soms (zeker nu hij verkouden is) tot wel 20 keer. We laten hem wel liggen en halen hem er alleen uit als hij ontroostbaar is. Nachtvoeding terug kun je proberen, hielp bij ons niks! Ik zeg... het is een fase ;-)

6 jaar geleden

Ik zou de nachtvoeding er terug in brengen. Onze middelste heeft deze tot aan een jaar “nodig gehad” en zonder was hij constant zoekende en dus constant vragend naar zijn speentje. Daarnaast Tsja, vrouwen die de borst geven geven ruiterlijk toe deze ook voor troost te gebruiken. Verwerking, troost, tepel erin. Hij heeft het blijkbaar ook nodig. Bij ons was de eerste redelijk speen gericht, de tweede heel erg speelgericht en de derde is nu 8 maanden en heeft nog nooit naar een speen om gekeken. Het ene kind heeft meer behoefte dan de ander. Ik zou wel even testen met die nachtvoeding en me niet te druk maken om de speen. Geen enkele 18 jarige die nog speent (enkele gekke uitzonderingen daargelaten)

6 jaar geleden

Onze oudste was ook echt een speenkindje na een slechte ziekenhuisstart. Heeft in het begin ook heel veel de speen gehad. Ik was zelf niet zo'n fan van speenkettingen, maar ik kreeg als kraamcadeautje een zacht speendoekje van Koeka. Ideaal! Deze kon ze al heel snel zelf pakken als ze haar speen kwijt was en het doekje zelf is ook heerlijk om mee te kroelen. Bij ons ging het veel beter met dat doekje eraan. Had er op een gegeven moment een hele stapel van liggen, kon er elke dag een schone aan de speen :) Toen mijn dochter wat ouder was (dacht 1,5 ofzo) zijn we gaan afbouwen naar de speen alleen met rustmomenten en later nog verder afbouwen tot geen speen meer. Zou me er nu nog niet te druk om maken, gewoon nog lekker de rust van de speen laten ervaren...

6 jaar geleden

misschien heeft hij de zuigbehoefte echy. Ik ben bij de jongste na 6 maanden, de speen gaan geven bij rustmomenten op schoot of auto of kinderwagen en bij slapen. Nooit meer bij spelen.