{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speelgoed dat voor baby én peuter leuk is

Een lijstje met speelgoed dat zowel een peuter als een baby enige tijd vermaakt, waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken over hun welzijn

Afbeelding blog 'Speelgoed dat voor baby én peuter leuk is' Achtergrond blur afbeelding

In het afgelopen jaar, met een baby en een peuter, heb ik veel verschillende dingen geprobeerd om ze samen te vermaken. Een aantal dingen keerden regelmatig terug en werkten al vanaf dat de jongste nog best klein was. Beide kids maken vaak op een heel andere manier gebruik van het spelmateriaal, maar er staan in elk geval niet tien verschillende lades en bakken open.

Duplo
Ik heb er al eens een blog aan gewijd, maar duplo is hier een uitstekende manier voor uren van vermaak. De grote blokken kunnen weinig kwaad in de handen van een baby en creëren heel wat moois in de handen van een peuter –met een beetje hulp van een volwassene waar nodig-. Soms is bouwen niet eens nodig. Dan ga je gewoon in de duplobak zitten –of hangen- en maak je heel veel herrie door de blokjes tegen elkaar aan te bewegen. Dat vindt mama namelijk zo leuk. NOT!

Sensopathisch materiaal
Niet elk sensopathisch materiaal is geschikt voor een baby want ze stoppen alles nog in hun mond, maar de pogingen die ik met eetbaar materiaal deed waren heel succesvol! Ik heb hier zelfs twee blogs aan gewijd. Het is heel leuk om te zien hoe twee kinderen in een heel verschillende leeftijdsfase met het bestuderen van de textuur omgaan.

Houten blokken
Eigenlijk hetzelfde als bij duplo. Je kan ermee bouwen als je motorisch al wat handiger bent –lees peuter-. Maar je kan er ook mee tegen elkaar slaan, op bijten –heerlijk bij doorkomende tandjes- en ze ergens instoppen. Allemaal activiteiten die je baby heel leuk vindt.

Little people
Elk kind vindt kleurrijke dingen die geluid maken leuk. Little people heeft dat. En laten die poppetjes nu ook makkelijk vastgehouden kunnen worden door een baby. Als ze iets ouder worden kunnen ze de knopjes indrukken en de geluidjes zo manipuleren. En de peuter des huizes? Die verzint inmiddels hele verhalen rondom de little people.

Bal
Een heel simpel object maar o zo leuk. We hebben verschillende ballen, maar de bal waar lichtjes inzitten die gaan knipperen als je ermee gooit is toch wel favoriet. Peuterlief rent er graag zo hard mogelijk achteraan. De kleine broer bestudeerd het, rolt ermee of kijkt verwonderd waar de bal nu weer vandaan komt als hij ineens uit de lucht komt vallen nadat mama hem in de lucht heeft gegooid. Eindeloos speelplezier.

Heb jij nog tips om een baby én peuter gelijktijdig te vermaken? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je