{{ message.message }}
{{ button.text }}

soms luchten tranen op

Ook dit blog is een aantal maanden geleden geschreven, maar nu is het de tijd om het met jullie te delen

Afbeelding blog 'soms luchten tranen op ' Achtergrond blur afbeelding

Wat is het toch heerlijk om drie prachtige kinderen te hebben. Wat is het toch heerlijk dat onze drie mannen ons de hele dag bezig houden. Ze helpen mij mijn zorgen te vergeten, ze helpen mij om te genieten van de meest kleine dingen.
Alleen wanneer ik dan alleen ben, dan heeft de stress af en toe de overhand.

Op een nacht was er zo een moment. Onze middelste kerel werd huilend wakker, waarschijnlijk heeft hij gedroomd. Ik ga naar hem toe, knuffel hem een poosje en leg hem samen met zijn Bumba knuffel weer lekker in zijn bedje. Alles is weer goed en hij valt al snel weer in slaap. Het is pas 02.00 uur dus ook ik ga weer lekker naar mijn warme bedje toe. Alleen slapen ho maar. Ik begin na te denken, na te denken over eerst kleine dingen. Zal de oudste het leuk hebben bij oma en opa? wat zullen we morgen gaan doen? Alleen dan worden de dingen groter en al snel komt onze kleine man aan de orde.

Ik maak me zorgen om hem, zorgen om zijn toekomst, zorgen over de jeuk die hij nu heeft een zorgen over hoe het er nu uit ziet.

Veel mensen vragen ons wat is het dan? Hoe ziet het er dan uit? Het ene moment zijn het gewoon bultjes, het andere moment zijn het blaasjes en dan weer korsten. Hoe vervelender het eruit ziet hoe meer last hij ervan heeft.

Aan het begin van de week zag het er nog mooi/ rustig uit. Hij had er jeuk aan, maar niet erger als de andere dagen en was en tevreden baby. Sinds gisteren is het een stuk minder rustig. Onze kleine man krijgt korsten op de plekken en het lijkt te irriteren. Hij heeft er duidelijk meer last van dan anders. Hij huilt veel en alleen als je er zachtjes overheen wrijft word hij rustig, de jeuk word dan duidelijk minder. Ook het zalfje wat we op dit moment hebben doet zijn werk niet meer. Het zou de jeuk weg moeten nemen, maar dat doet het op dit moment duidelijk niet.

Ik voel me zo machteloos voor hem, ik kan niks voor hem doen. Niemand kan mij vertellen hoe ik ervoor kan zorgen dat ons kleine wondertje er geen last van heeft.
Ik wil hem zo graag helpen en dan is het zo frustrerend dat ik dat niet kan.

Aankomende vrijdag hebben we weer een afspraak met de dermatoloog, maar zelfs daar ontwikkel ik vragen over een ga ik over piekeren. Zou deze man nu meer weten? Zou hij een oplossing hebben voor de jeuk. Hij spreekt elke keer over dat er een onderzoek gedaan moet worden door de oogarts en de neuroloog, maar waarom word dit dan nog niet gedaan? Waarom word dit niet in gang gezet. Zouden de dermatologen uit Duitsland, Frankrijk en België hier meer over weten? Hoe kan het daar er aan een ziekte gedacht word die alleen meisjes kunnen krijgen? Wij hebben een prachtige zoon. Waarom denken ze dat hij een " meisjes" ziekte heeft een waarom zitten er dan zulke grote risico's aan? Komt er ooit een oplossing of gaat de dermatoloog gelijk krijgen en weten we over jaren nog niks meer als nu?

Toch is wel de grootste vraag: Waarom heeft ons kereltje dit? Iedereen hoopt ern gezonde baby op de wereld te zetten. Niemand gaat er vanuit dat wanneer er voor de bevalling niks gezegt word dat de dan bevalt van een baby met een aandoening. Het is zo vreselijk oneerlijk!

Weer voel ik de tranen over me wangen rollen, maar ik wil mijn man niet wakker maken. Hij ligt zo lekker te slapen. Ouders zijn voor hun kind de sterkste personen die er zijn. Als mama ben je de persoon die nooit bang is en het anders niet laat merken. De persoon die als ze zich stoot niet om een kusje vraagt, maar er juist graag een geeft. De persoon die alles kan. Als mama zijnde wil je juist de super heldin van je kinderen zijn. Je wilt je kinderen niet laten merken dat je zorgen hebt en zeker niet dat je verdriet hebt.

Als ik straks weer wakker word dan ben ik weer de sterke mama, de heldin die voor alles een oplossing weet. Dan kan ik doe de drukte van de kinderen mijn zorgen weer even opzij zetten. Ik kijk nu al uit naar dat moment, maar nu ben ik even zwak. In ieder geval zo voelt het! Toch is het fijn om me even zwak te voelen en het gewoon even te laten gaan

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je