{{ message.message }}
{{ button.text }}

Socialmedia en onze dochter

Waarom zal je nooit een foto of een naam tegenkomen in mijn blogs? Ik leg je uit waarom.

Afbeelding blog 'Socialmedia en onze dochter'

Al tijdens mijn zwangerschap besloten we nooit een foto te delen van onze dochter via socialmedia. En oh wat is at soms lastig. Als trots moeder wil je soms dat lieve lachje, die rare actie of die leuke foto delen. Maar we hebben er bewust voor gekozen dit niet te doen. Foto's en filmpjes die op internet staan worden voor altijd opgeslagen. Wat ermee gebeurd in de toekomst is nog maar de vraag. Per 1 januari gaat Facebook haar commercie- en daarmee privacybeleid weer aanpassen. Duitsland voert per direct een wetswijziging door terwijl Nederland rustig afwacht. Waarom zo laconiek? 

Inmiddels is socialmedia redelijk ingeburgerd en zet iedereen alles online. Maar met welke gevolgen? Als onze dochter oud genoeg is en we haar hopelijk voldoende hebben geleerd over het gebruik van internet mag ze zelf beslissen of ze haar babyfoto's deelt op internet. Tot die tij hoeven wij niet voor haar te kiezen wat we wel of niet plaatsen. We plaatsen gewoon niets. Het kan wat voorzichtig of flauw overkomen maar dit is onze keuze. Ik ben van mening dat we de gevolgen nog niet helemaal kunnen overzien en al helemaal niet in de toekomst kunnen kijken. Daarom toch maar het zekere voor het onzekere nemen. Haar naam houd ik liever ook voor mezelf. Gewoon omdat hij niet zo vaak voorkomt en hiermee misschien een link gelegd kan worden. Ik ben hier voor mijn gevoel niet overbeschermend maar gewoon voorzichtig. 

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat ik mensen die dit wel doen veroordeel. Ieder zijn eigen keuze en die respecteer ik voor 100%. 

Wat denken jullie over het gebruik van socialmedia?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je