Snap
  • Baby
  • Gezond

Socialmedia en onze dochter

Waarom zal je nooit een foto of een naam tegenkomen in mijn blogs? Ik leg je uit waarom.

Al tijdens mijn zwangerschap besloten we nooit een foto te delen van onze dochter via socialmedia. En oh wat is at soms lastig. Als trots moeder wil je soms dat lieve lachje, die rare actie of die leuke foto delen. Maar we hebben er bewust voor gekozen dit niet te doen. Foto's en filmpjes die op internet staan worden voor altijd opgeslagen. Wat ermee gebeurd in de toekomst is nog maar de vraag. Per 1 januari gaat Facebook haar commercie- en daarmee privacybeleid weer aanpassen. Duitsland voert per direct een wetswijziging door terwijl Nederland rustig afwacht. Waarom zo laconiek? 

Inmiddels is socialmedia redelijk ingeburgerd en zet iedereen alles online. Maar met welke gevolgen? Als onze dochter oud genoeg is en we haar hopelijk voldoende hebben geleerd over het gebruik van internet mag ze zelf beslissen of ze haar babyfoto's deelt op internet. Tot die tij hoeven wij niet voor haar te kiezen wat we wel of niet plaatsen. We plaatsen gewoon niets. Het kan wat voorzichtig of flauw overkomen maar dit is onze keuze. Ik ben van mening dat we de gevolgen nog niet helemaal kunnen overzien en al helemaal niet in de toekomst kunnen kijken. Daarom toch maar het zekere voor het onzekere nemen. Haar naam houd ik liever ook voor mezelf. Gewoon omdat hij niet zo vaak voorkomt en hiermee misschien een link gelegd kan worden. Ik ben hier voor mijn gevoel niet overbeschermend maar gewoon voorzichtig. 

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat ik mensen die dit wel doen veroordeel. Ieder zijn eigen keuze en die respecteer ik voor 100%. 

Wat denken jullie over het gebruik van socialmedia?

9 jaar geleden

Ja soms lijken we wel de enige die dit niet doen. We grapten er nog over met de echoscopiste die de 20 weken echo deed. Die had vrienden die de eerste drol op het potje op facebook plaatsten. Ik stond met mijn oren te klapperen. Tot ik van de week een zelfde soort post op mijn tijdlijn voorbij zag komen! En of je nu wilt dat je ouders dat online delen? Ik vraag het me af.

9 jaar geleden

ook wij hebben tijdens de zwangerschap al besloten om geen foto's van onze dochter op internet te plaatsen. wij hebben daar vaak "commentaar" op gehad, want mensen zien het tegenwoordig als "normaal" dat je alles zo maar op internet gooit. ze is nu 9 maanden en mensen vragen nog vaak om foto's oid op facebook, maar ons antwoord daarop is simpel, wil je haar zien, kom dan maar langs. onze dochter kan nu nog niet kiezen of ze op internet wil verschijnen, nu heeft ze later zelf de keus om haar leven online te zetten of juist prive te houden, deze keus willen we haar niet ontnemen. dus ik ben het helemaal met je eens!