Snap
  • Baby
  • Gezond

Snotterige peuter en een pasgeboren baby: help!?

Yes, onze zoon gaat eindelijk naar de peuterspeelzaal! Tegelijkertijd komt ook de loopneus en het gehoest om de hoek kijken. Hoe bescherm ..

Onze tweede zoon is nog maar net geboren en we ontvangen een mail met het bericht dat onze zoon terecht kan bij de peuterspeelzaal. Daar zijn wij erg blij mee! 

TELEVISIE KIJKEN

Met een pasgeboren baby in huis mag de oudste van ons wat vaker achter de televisie. Helemaal wanneer papa aan het werk is en ik moet voeden (poeh, wat is dat toch vaak bij een pasgeborene). Maar echt blij zijn we daar niet mee, hij is er zo aan toe om te spelen met anderen! 

Vorige week heeft hij een proefdag en zijn eerste dag gehad. Vanaf nu gaat de oudste elke dinsdag en donderdag naar de peuterspeelzaal en hij heeft het daar enorm naar z'n zin.

SNOTTER, SNOTTER, HOEST, KUCH

Echt vanaf het moment dat mijn zoon daar heerlijk heeft gespeeld, hoor ik mijzelf steeds zeggen: 'Naar beneden hoesten', 'ehh... hand voor je mond!', 'nee, niet boven de baby!' En ja hoor, hier zitten we dan.. Allemaal verkouden, ook onze 3 weken oude zoon.

Echt voorkomen doe je niet, dat weet ik. Maar ik vind het toch best spannend, want zo'n kleintje is ook zo kwetsbaar. Zijn hier moeders die ditzelfde meemaken of hebben meegemaakt? Tips? 

En dan nog iets. Hoe kom je om 9 uur bij de peuterspeelzaal terwijl je de jongste ook moet voeden? Of ... mijn vraag is eigenlijk: hoe krijg je jezelf, een peuter en een baby (inclusief voeden) op tijd UIT huis zodat je je peuter netjes rond 9 uur kan afzetten bij de peuterspeelzaal?! Het is mij tot op heden nog niet gelukt.

6 jaar geleden

Oh ja, zo herkenbaar. Hier is de jongste nu 5,5 maand en er lopen nog 3 van 4,7 en 9. Ik zorg ook altijd dat iedereen eerst in de kleren en klaar is om te gaan. Dan aan t ontbijt en toen ik nog bv gaf ging ik dan de jongste voeden. Ikzelf ontbijt wel later. Soms wou hij niet drinken maar ook al zat er maar een beetje in, dat hield hem wel rustig onderweg. Wat betreft t snotteren.. kleinste is nu ook verkouden, voor de 4e keer in zn korte leven. Tja dat hou je niet tegen. Wel krijgt hij dagelijks vitamine c druppels, wat ik ook geef om zn weerstand voor de vaccinaties te verhogen. Succes!

6 jaar geleden

Ben bang dat het toch iets is waar je doorheen moet. Hoe sneu ook met zo'n kleintje. 9 uur is nog een heilige tijd ;) Ik heb er 3 (7, 5 en 5 maanden). Die andere 2 moeten om 8:30 op school zijn. En inmiddels voor die tijd babylief op het kdv. Ik ga sochtends maar extra vroeg uit bed om voor dat ze alle drie wakker zijn alles klaar te hebben (eigen ontbijt, hond uitlaten, schooltassen inpakken). En daarna allemaal uit bed halen. De kleine neemt nogal de tijd voor zijn voeding. Met wat haasten vliegen en af en toe mopperen dat ze moeten opschieten redden we het elke ochtend toch weer netjes! Het went vanzelf. En het gesnotter gaat uiteindelijk weer even over.

6 jaar geleden

Hier nooit een probleem geweest om op tijd te zijn. Ik 3 meiden met 2x 1,5 jaar er tussen, oudste 2 op tijd op psz ook toen jongste er net was. Ik sta nu op kinderdagverblijfdagen wel om 5.15 uur op maar heb dan alle tijd om om 8 uur op mijn eigen werk te zijn (met kleren aan ;) ). En tja infecties die kun je niet altijd voorkomen, onze tweede kreeg bronchiolitis (soort longontsteking) waarschijnlijk door RS Virus van de oudste toen ze 6 dagen oud was, ze heeft veel geluk gehad. En ook de jongste trof het niet met een hersenvliesontsteking na 12 dagen, ook dat bleek door een virus waarschijnlijk opnieuw van de oudste die ook ziek geweest was (buikgriep) en dit ondanks dat ze allemaal 10 maanden borstvoeding hebben gehad en we altijd goede hygiene hebben toegepast.

6 jaar geleden

Ik heb nu 3 kinderen van bijna 4 jaar, net 2 en een baby van 7 weken. De 2 oudste gaan naar de psz. Een gedoe in de ochtend, maar routine zit er al in. Ik uit bed en aankleden (dexavond ervoor gedoucht wsnt dat scheelt in de ochtend), kinderen wakker maken en aankleden. Dan met zn allen naar beneden. Terwijl ik brood smeer mask ik ook gelijk de fles klaar voor de jongste. Terwijl de oudste 2 kinderen ontbijten, geef ik de jongste de fles. Ik ontbijt pas zodra ik weer thuis ben hahaha