{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snotterige peuter en een pasgeboren baby: help!?

Yes, onze zoon gaat eindelijk naar de peuterspeelzaal! Tegelijkertijd komt ook de loopneus en het gehoest om de hoek kijken. Hoe bescherm ..

Afbeelding blog 'Snotterige peuter en een pasgeboren baby: help!?'

Onze tweede zoon is nog maar net geboren en we ontvangen een mail met het bericht dat onze zoon terecht kan bij de peuterspeelzaal. Daar zijn wij erg blij mee! 

TELEVISIE KIJKEN

Met een pasgeboren baby in huis mag de oudste van ons wat vaker achter de televisie. Helemaal wanneer papa aan het werk is en ik moet voeden (poeh, wat is dat toch vaak bij een pasgeborene). Maar echt blij zijn we daar niet mee, hij is er zo aan toe om te spelen met anderen! 

Vorige week heeft hij een proefdag en zijn eerste dag gehad. Vanaf nu gaat de oudste elke dinsdag en donderdag naar de peuterspeelzaal en hij heeft het daar enorm naar z'n zin.

SNOTTER, SNOTTER, HOEST, KUCH

Echt vanaf het moment dat mijn zoon daar heerlijk heeft gespeeld, hoor ik mijzelf steeds zeggen: 'Naar beneden hoesten', 'ehh... hand voor je mond!', 'nee, niet boven de baby!' En ja hoor, hier zitten we dan.. Allemaal verkouden, ook onze 3 weken oude zoon.

Echt voorkomen doe je niet, dat weet ik. Maar ik vind het toch best spannend, want zo'n kleintje is ook zo kwetsbaar. Zijn hier moeders die ditzelfde meemaken of hebben meegemaakt? Tips? 

En dan nog iets. Hoe kom je om 9 uur bij de peuterspeelzaal terwijl je de jongste ook moet voeden? Of ... mijn vraag is eigenlijk: hoe krijg je jezelf, een peuter en een baby (inclusief voeden) op tijd UIT huis zodat je je peuter netjes rond 9 uur kan afzetten bij de peuterspeelzaal?! Het is mij tot op heden nog niet gelukt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je