{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Snelwegbaby' verraste ouders met snelle geboorte

De papa van Eliz hoopt op hectometerpaaltje als kraamcadeau.

Afbeelding blog ''Snelwegbaby' verraste ouders met snelle geboorte'

Gisteren werd op de vluchtstrook van de A13 baby Eliz Inal geboren. Vader Soner vertelt: "Mijn vrouw riep dat de baby écht kwam en dat ik direct moest stoppen. Toen we stil stonden, zag ik het hoofdje al. Toen ik zei 'persen' floepte ze er zo uit.'' De drie zussen van Eliz waren getuigen van de geboorte vanaf de achterbank.

De snelle komst van de baby verraste de familie. Hoewel de Hagenaar eigenlijk van plan was om zijn kinderen eerst naar zijn moeder in Rotterdam te brengen, was daar geen tijd meer voor. Sterker nog, de baby kwam nóg eerder dan verwacht. "Toen we van huis gingen, zat er nog meer dan vijf minuten tussen de weeën. Maar eenmaal op weg kwamen ze steeds sneller."

Een noodtelefoontje naar 112 mocht niet meer baten, het stel stond er alleen voor. Toen Soner het hoofdje al zag verschijnen riep hij 'persen'. Het meisje floepte er direct uit. Ze begon gelijk te huilen, waarop haar vader haar bedekte met een jas. De grote zussen waren overmand door emoties en waren dolgelukkig met hun zusje.

Soner heeft goed opgelet bij de geboorte van zijn drie oudere kinderen en wist nu gelukkig wat hij kon verwachten. Maar dat het zo snel zou gaan hadden ze nooit kunnen bedenken. Moeder en dochter verblijven in het kraamhotel bij het Erasmus MC en alles gaat goed.

Allemaal Rotterdammers
Vader is blij dat zijn dochter net na de afslag Overschie geboren werd, zodat ook zij een Rotterdammer is. ,,We wonen nu wel in Ypenburg in Den Haag, maar we zijn allemaal Rotterdammers.’’

Een naam hadden de ouders nog niet voor hun vierde dochter. ,,We moesten snel beslissen. We noemen haar Eliz Inal. Al twijfelen we een beetje. Want er zitten best een paar leuke tussen alle namen die langskomen op internet zoals Adertien.’’

Soner heeft een bijzondere wens voor het kraamcadeau: het hectometerpaaltje van de plek waar zijn dochter ter wereld kwam. Rijkswaterstaat heeft beloofd haar best hiervoor te doen.

Bron: AD.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je