{{ message.message }}
{{ button.text }}

Snelle maar leuke ontwikkeling!

Heerlijk om te zien hoe ons meisje zo veel kan ineens. De tijd gaat echt veel veel veeeeel te snel!

Afbeelding blog 'Snelle maar leuke ontwikkeling!' Achtergrond blur afbeelding

En ineens ging de ontwikkeling van mijn baby heel snel. Ze is nu 10 maanden en de afgelopen 4 weken is ze echt zo hard ontwikkeld en gegroeid. Als het op dit tempo blijft doorgaan, rijdt ze al scooter over 2 jaar. Maar eerst even terug naar haar huidige ontwikkeling...

Ze kan ineens overal aan staan, loopt langs de bank en tafel, klimt overal op en is razend snel. En dan bedoel ik echt razend snel. Zodra ik naar de keuken loop om wat te drinken te halen, staat ze ineens achter me. Naja staan, zitten op haar knietjes met haar benen naar achteren. Vier tandjes en een brede glimlach met twinkelende oogjes kijken mij aan. Ze lacht en kruipt verder mijn richting op. Ik pak haar op en laat haar zien wat ik aan het doen ben. Ze kijkt geboeid naar mijn glas water en buigt voor over. Ik kan haar nog maar net vast houden en duw haar terug mijn armen in. Ik pak mijn glas water op en richt het naar haar mond. Ze pakt het glas met beide handen aan en zet hem zelf aan haar mond en begint het water klokkend op te drinken. Ze kan al goed uit een gewone beker drinken en een ook haar fruit en brood gewoon uit haar handje. 

Als ik even twee tellen niet kijk, zit ze te wriemelen aan het stopcontact, speelt met de blaadjes van de plant of schuift de deur open en dicht. Als ik haar naam roep, kijkt ze om met een big smile en wacht mijn reactie af. Zodra ik zeg dat ze t niet mag doen, kijkt ze weer terug naar haar object en twijfelt. Wel of niet nog een keer proberen. Bij een volgende poging zeg ik haar weer dat ze het niet mag aanraken en dan is ze er klaar mee en draait zich om en kruipt ergens anders heen.

Alleen naar de wc gaan, zit er ook niet meer in. Zodra de deur open gaat, kruipt ze als Speedy Congales die kant op en zit ze aan mijn kuiten. Weer die big smile met 4 tandjes staren mij aan en dan besluit ze om zich op te trekken aan mijn been. Ze heeft vaak scherpe nageltjes, ondank dat ik die 2 x per week aanpak, en die voel ik nu in mijn benen staan. 'AUW!' roep ik en ze kijkt verschrikt op. Dan moet ze weer lachen en dan staat ze ineens rechtop. Ik besluit er maar een gezellig momentje van te maken en begin liedjes voor haar te zingen. Ze staart me aan en als ik klaar ben zet ik haar weer op haar billen en kruipt ze weer richting de deur, die door de wind heen en weer klapperde en toch ook best wel interessant was. 

Ook boven spelen vindt ze het einde. Dan doen we de traphekjes dicht en kan ze vrij rond kruipen. Ze kruipt dan van haar eigen kamer naar onze kamer, waar ik vaak de was opvouw op bed. Dan is ze echt druk met alles ontdekken. Om de badkamer in te komen, moet ze een flinke drempel op klimmen en dit lukt haar ook. Van de week zat ze met haar rug richting de gang en toen wilde ze er graag weer af, maar wist niet hoe. Toen moest ik haar even helpen, want ze kukelde bijna achterover.

Als ze naar bed gaat, krijgt ze een schone luier en gaat in haar romper in haar slaapzak. Die trekken we aan op de commode en rits ik dicht zodra ze in bed ligt. Ze gooit vrijwel meteen haar voeten omhoog als ze in bed ligt en trappelt heen en weer. Ze weet dat ik haar slaapzak nog moet dichtmaken en maakt er een spelletje van. Ze giert het uit van het lachen, de kleine boef. Ze knuffelt daarna innig met haar aapje en zoekt haar speentje op, die in haar bedje ligt. Ze heeft bij ons 3 speentjes. Eentje voor in elke hand en eentje in haar mond. Soms wordt ze ook weer wakker met die speentjes nog in haar handen, dan kijkt ze op en ziet ze ineens die speen in d'r linker hand. Dan duwt ze met haar tong haar speentje uit haar mond en stopt het speentje die ze in haar linker hand heeft, in haar mond. Dan ziet ze haar rechterhand en daar zit ook een speen, en dan herhaalt ze de handeling. 

Ze is zo grappig! We hebben leuke onderonsjes en kruipen regelmatig de woonkamer door achter elkaar aan. Mijn vriend ligt dan echt in een deuk. Ze krijgt dan de slappe lach en dat is zo aanstekelijk. Heerlijk om ons meisje zo te zien opgroeien en wijzer te zien worden.

Maakt jullie baby ook ineens allemaal ontwikkelingen door? Wat zijn jullie leukste momenten samen?*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je