{{ message.message }}
{{ button.text }}

Sleep tight little one

Afbeelding blog 'Sleep tight little one' Achtergrond blur afbeelding

Zo zag het wiegje van onze dochter eruit. Het schilderijtje zou mooi op de kinderkamer komen te hangen (de kamer van haar ruim 2 jaar oudere broer die er de helft van de tijd is) als ze daar na 6 maanden zou gaan slapen. Dat was het enige waar ik zeker van was: ze zou 6 maanden bij ons op de kamer slapen, want dat werd aangeraden om wiegendood tegen te gaan.

Little did I know, 18 maanden later ligt ze nog steeds bij ons en voorlopig zijn er nog geen plannen om een bed in de andere kamer neer te zetten. Niet alleen ligt ze nog op onze kamer, nee ze slaapt ook nog eens gewoon bij me in bed/in de omgebouwde cosleeper.

Voordat ik dit zelf deed, vond ik het maar raar. Je zou je kind verwennen, verpesten, eraan onderdoor gaan, je relatie verzieken, je kind nooit meer uit je bed krijgen, rare overly attached kleuters krijgen, zwakke ouders zijn, nooit meer goed slapen.. noem maar op. Ondertussen weet ik dat alle bovenstaande dingen onzin zijn (of iig niet door puur het samen slapen komen), maar wat ben ik blij dat ik door die ene vriendin erop ben gewezen dat je ook gewoon veilig samen met je kindje kan slapen, dat dat veel voordelen kent en vooral: niet vreemd is. 

In een volgende post ga ik graag verder in over veilig samen slapen,waarom ik ervoor heb gekozen en vooral waarom ik niet anders zou willen, maar wat ik mij vooral afvraag nu is: hoe denken jullie over samen slapen/andere ouders die samenslapen?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je