Snap
  • Baby
  • slapen
  • samen
  • co-slapen
  • Co-sleeping

Sleep tight little one

Zo zag het wiegje van onze dochter eruit. Het schilderijtje zou mooi op de kinderkamer komen te hangen (de kamer van haar ruim 2 jaar oudere broer die er de helft van de tijd is) als ze daar na 6 maanden zou gaan slapen. Dat was het enige waar ik zeker van was: ze zou 6 maanden bij ons op de kamer slapen, want dat werd aangeraden om wiegendood tegen te gaan.

Little did I know, 18 maanden later ligt ze nog steeds bij ons en voorlopig zijn er nog geen plannen om een bed in de andere kamer neer te zetten. Niet alleen ligt ze nog op onze kamer, nee ze slaapt ook nog eens gewoon bij me in bed/in de omgebouwde cosleeper.

Voordat ik dit zelf deed, vond ik het maar raar. Je zou je kind verwennen, verpesten, eraan onderdoor gaan, je relatie verzieken, je kind nooit meer uit je bed krijgen, rare overly attached kleuters krijgen, zwakke ouders zijn, nooit meer goed slapen.. noem maar op. Ondertussen weet ik dat alle bovenstaande dingen onzin zijn (of iig niet door puur het samen slapen komen), maar wat ben ik blij dat ik door die ene vriendin erop ben gewezen dat je ook gewoon veilig samen met je kindje kan slapen, dat dat veel voordelen kent en vooral: niet vreemd is. 

In een volgende post ga ik graag verder in over veilig samen slapen,waarom ik ervoor heb gekozen en vooral waarom ik niet anders zou willen, maar wat ik mij vooral afvraag nu is: hoe denken jullie over samen slapen/andere ouders die samenslapen?

4 jaar geleden

Onze jongste is bijna 4 en de nachten die ze door heeft geslapen in die 4 jaar zijn de op 2 handen te tellen. Ze start al tijd in haar eigen bed (tenzij ze ziek is) maar elke avond tussen 22.00 en 0.00 komt ze bij ons, gaat ze tussen ons in liggen en we slapen weer verder. Was het zat om haar steeds terug te leggen. Manlief klaagt weleens, maar aangezien ik diegene ben die eruit moet, bekijkt hij het maar. Als hij echt zo'n last van haar heeft, is haar bed nog vrij ?

4 jaar geleden

Haha! Dat is toch heerlijk? Mijn man begint inmiddels wel regelmatig erover hoor, dat hij weer met zn 2 wil slapen. Maargoed zolang zijn tepels geen melk produceren ben ik degene die eruit zou moeten, dus hij heeft toch echt pech :P heb gezegd dat hij wel op de oudste haar kamer kan als zij hier slaapt. Maar dat wil hij niet. Ze gaat dan altijd tegen hem aan liggen, volgens mij vindt hij dat stiekem toch wel gezellig ? ?

4 jaar geleden

Dacht ook het maar eventjes te doen, maar ze werden beide prematuur geboren waardoor ik ze bij thuis komst juist zoveel mogelijk bij mij in de buurt wilde hebben. Na het stikincident bij mijn oudste werd dat gevoel nog sterker, wieg ging eruit en werd vervangen voor een co sleeper.. en die uiteindelijk weer voor een ledikant naast mijn bed. Oudste heeft echt tot ruim 1,5 naast me gelegen. Jongste gaf uiteindelijk zelf aan naar zijn kamer te willen ( blijf huilen in de co sleeper en werd rustig op zijnkamer) dit was na 5 maanden, iets wat ik toen best wel lastig vond. Heb het alleen nooit gedurfd om ze bij ons in bed zelf te leggen. Maar nu ze ouder zijn liggen ze hier wel met regelmaat ik vind het heerlijk om ze op die momenten weer even naast me te hebben ❤️

4 jaar geleden

De 1e nacht heeft een verpleegkundige mijn dochter ook even meegenomen om te knuffelen tussen voedingen door zodat ik kon rusten. Achteraf gezien voel ik me daar niet fijn bij, maar dat had ik toen enorm nodig na zo lang wakker te zijn geweest door de bevalling. Maar ondanks (of juist doordat, wie weet) ze naast me in bed ligt, heeft ze ook altijd wel goed geslapen en hebben we altijd uitgeslapen. Heerlijk.