{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slapen is mijn hobbby

Ruíz is een droom slaapbaby/kleuter

Afbeelding blog 'Slapen is mijn hobbby' Achtergrond blur afbeelding

Ruíz is en ik hadden alles behalve een leuke start. Nu na 2,5 jaar weet ik dat niet iedereen start met die roze wolk maar toen leek ik echt de enige op de wereld te zijn die het moeilijk had en struggelde met het prille moederschap. Hij is geboren na een spoedkeizersnee maar was in blakende gezondheid. Als je mijn vorige blog hebt gelezen was dit nog een vraagteken voor ons. Soit, hij woog een mooi gezonde 3705gram. Mijn borstvoeding lukte niet, kwam in het begin niet op gang en happen wou hij niet. De vroedvrouwen waren toen letterlijk mijn borsten aan het pletten om er wat melk uit te krijgen. Ook zeiden ze me om hem om de 3u wakker te maken omdat hij dan moest eten . Hij kreeg in het begin veel te weinig binnen en ik was ook echt alleen. Mijn vriend was zelfstandige en dus amper aanwezig en ik was herstellende van die spoedkeizersnee. Nu ja, uiteindelijk lukte het met kolven wel maar dat is voor een andere keer om uit te leggen. Eenmaal we thuis waren , sliep Ruíz snachts van voeding tot voeding (om de 3u) en overdag sliep hij af en toe wat powernapjes de eerste weken. Laten we zeggen dat hij overdag amper sliep. Na 4 weken kolven en babyblues te hebben gehad ben ik overgeschakeld naar flesvoeding. Met heel wat schuldgevoel omdat ik gefaald had maar merkte wel dat ik met flesvoeding veel gelukkiger werd. Na het vinden van goede melk was Ruíz alweer 6 a 7 weken oud. Hij dronk zo goed en zo veel. Maar overdag sliep hij nog niet goed. Wij zijn dan begonnen met een tip van flip. De stofzuiger aanzetten. Je kan het al raden? Hij sliep binnen de 5 min na zijn flesvoeding en sliep well 3u aan een stuk door. Toen sliep hij overdag ook van voeding tot voeding. Soms was hij wel wat langer wakker om lekker te knuffelen en buiten zijn huiluurtje sliep hij goed. Snachts kwam hij ook om de 3u. Hij had wel iedere keer die stofzuiger nodig om in slaap te vallen. Toen hij 8 a 9 weken was, sliep hij snachts 10u aan een stuk. Iedere keer wel met die stofzuiger maar ik kuste beide handjes dat hij zo goed sliep. Ik was herstellende van die rotte babyblues en dit hielp enorm. Ik kon lekker doorslapen. En zo waren we vertrokken. Met 3 maanden sliep hij zo goed als de klok rond en was ik echt een dolgelukkige mama en omarmde ik die roze wolk. Hij had altijd wel muziek of lawaai nodig. Maar met een ruis geluid sliep hij zo goed in. Man wat was ik trots en nog steeds zo zo trots met zo een goede slaper. Tot zijn 1,5 jaar deed hij 2 dutjes van 2 tot 3u per dag. Nu slaapt hij nog steeds +12u snachts en 3u in de namiddag (als hij thuis is van school). Ik weet maar al te goed wat een geluk ik hiermee heb want ik heb in mijn vriendenkring mamas die na bijna 3 jaar nog steeds weinig slapen snachts. En een baby die vanaf 8 weken al 10u slaapt, dat vind ik ook al best bijzonder. Soms voel ik me wel schuldig tegenover andere mamas en zou ik graag hun nachten eens een keer overnemen zodat ik hun eens de slaap kon geven die ze nodig hadden en verdiende want ik had/heb tonnen energie na zo een goede nachten. Nu slaapt hij nog steeds met muziek of ruis. We gebruiken nu de numsy original. Fijn apparaatje trouwens. Gaat echt lang mee zonder op te laden! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je