{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slapen

Ik kom weer niet in slaap. Het is 2 uur 's nachts. Ik lig te draaien en te denken.

Afbeelding blog 'Slapen' Achtergrond blur afbeelding

Ik denk na over afgelopen tijd. Ben me vanmorgen een hoedje geschrokken van de weegschaal. Nog zo'n rotbijkomstigheid van die depressie. Echt kak.

Verder, ik zie wel vooruitgang. Maar het is echt nog heel zwaar. Ik moet zo ontzettend hard overal voor knokken. En dat is zo moeilijk. En bijna niemand ziet dat.

Ik voel verdriet omdat voor mijn gevoel mijn leven nog steeds een beetje stil staat. Er zijn dromen waar ik afscheid van heb genomen of aan het nemen ben. Niet zo zeer door de depressie, die uiteindelijk (gelukkig) niet door mijn zwangerschap komt. Maar door onverwerkte heftige gebeurtenissen die in het verleden plaats vonden.

Maar we dwalen af. Verdriet door afscheid van wensen en dromen. Mijn wens was altijd een groot gezin. Groot als in meer dan 3 kinderen in ieder geval. En ik weet wel dat het kan. Maar nu kan ik het mijn gezin niet aan doen het hele proces van hg, ziekenhuisopnamen, nog heel vaak mee te laten maken. Misschien zie ik dat over vijf jaar anders, maar nu is het zo dat ik daar best wel over nadenk. En ik ben super blij en dankbaar met en voor mijn twee bloedjes van kinderen. En ik geloof en hoop ook zeker dat we het nog een keer mee mogen maken. Maar langzaamaan neem ik wel afstand van een bepaald toekomstbeeld wat ik had. En dat is best moeilijk. Soms ligt er een beetje een taboe op om dit te benoemen. Maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben. En ik vind dat dit soort pijn ook benoemd mag worden.

Ons hart en huis is groot genoeg. En ik hoop dat ik in de toekomst ook veel voor andere kinderen kan betekenen. Maar dat is verre toekomst.

Voor nu ligt de focus alleen op mijn herstel. Soms lijden vriendschappen daaronder. Of mijn huis. Of mijn vouwwas. Maar ja, dat komt ook wel weer.

Depressie is iets lastigs. Ik vind zelf dat filmpje van 'the black dog' een mooie uitleg. Soms issie er, soms niet.

Ik hoop dat hij voor nu even weg gaat, zodat ik lekker kan slapen.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je