{{ message.message }}
{{ button.text }}

Slaap rituelen

Slaap rituelen, papfles en op tijd op bed

Afbeelding blog 'Slaap rituelen '

Vandaag kwam ik erachter hoe belangrijk een vast patroon is voor je kleintje. Mijn zoontje is nu 6 maand en een hele makkelijke baby. Tot nu toe nooit echt een probleem gehad met op bed gaan tot vandaag. Waarom? Omdat mama zo slim was niet het vaste patroon te volgen.

Ik breng Lex altijd om 6 uur op bed. We beginnen met luier verschonen, pyjama aan en dan nog heel even met papa knuffelen terwijl ik zijn papfles klaar maak. Dan gaan we met z'n 3tjes richting bed. We doen zijn kikkerknuffel aan (muziekje en sterrenhemel) en geven hem de fles, waarna hij direct in slaap valt. No problemo.

Vanavond was ik alleen zo slim om te denken dat hij later richting het bed kon. Hij had namelijk om half 5 honger en had hem snel de borst gegeven waarna hij in slaap viel. Tegen kwart over 5 was meneertje weer wakker en lekker aan het spelen. Dus toen het 6 uur werd ging mijn man deze keer naar de slaapkamer om te mediteren (dit doet hij elke zondagavond) in plaats dat wij onze kleine, maar dus o' zo belangrijke ritueeltje op de slaapkamer deden.

Na 5 minuten begon hij te huilen, compleet overstuur. Ondertussen druk in zijn ogen wrijven. Dus ik hem op schoot nemen en troosten maar niks hielp. Uiteindelijk heb ik heel zachtjes zijn kikker uit de slaapkamer gehaald en aangezet, de woonkamer donker en stil gemaakt en hem aan de borst gelegd. En ja hoor, binnen een paar minuten sliep hij.

Zonet maar met mijn man afgesproken om zijn slaap ritueel niet meer over te slaan (behalve als we in de auto zitten). En achteraf hoe erg is het nu om je kleine dropje tevreden in slaap te zien vallen. Niet toch??!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je