Snap
  • Baby
  • post

Slaap rituelen

Slaap rituelen, papfles en op tijd op bed

Vandaag kwam ik erachter hoe belangrijk een vast patroon is voor je kleintje. Mijn zoontje is nu 6 maand en een hele makkelijke baby. Tot nu toe nooit echt een probleem gehad met op bed gaan tot vandaag. Waarom? Omdat mama zo slim was niet het vaste patroon te volgen.

Ik breng Lex altijd om 6 uur op bed. We beginnen met luier verschonen, pyjama aan en dan nog heel even met papa knuffelen terwijl ik zijn papfles klaar maak. Dan gaan we met z'n 3tjes richting bed. We doen zijn kikkerknuffel aan (muziekje en sterrenhemel) en geven hem de fles, waarna hij direct in slaap valt. No problemo.

Vanavond was ik alleen zo slim om te denken dat hij later richting het bed kon. Hij had namelijk om half 5 honger en had hem snel de borst gegeven waarna hij in slaap viel. Tegen kwart over 5 was meneertje weer wakker en lekker aan het spelen. Dus toen het 6 uur werd ging mijn man deze keer naar de slaapkamer om te mediteren (dit doet hij elke zondagavond) in plaats dat wij onze kleine, maar dus o' zo belangrijke ritueeltje op de slaapkamer deden.

Na 5 minuten begon hij te huilen, compleet overstuur. Ondertussen druk in zijn ogen wrijven. Dus ik hem op schoot nemen en troosten maar niks hielp. Uiteindelijk heb ik heel zachtjes zijn kikker uit de slaapkamer gehaald en aangezet, de woonkamer donker en stil gemaakt en hem aan de borst gelegd. En ja hoor, binnen een paar minuten sliep hij.

Zonet maar met mijn man afgesproken om zijn slaap ritueel niet meer over te slaan (behalve als we in de auto zitten). En achteraf hoe erg is het nu om je kleine dropje tevreden in slaap te zien vallen. Niet toch??!

8 jaar geleden

Lil mama sucks Sucks what the industry could do to you . I just wanna be rich and out the lime light . Cuz when you bocmee an outkast like this it suckss Poor lil mama lol

10 jaar geleden

Mjn ritueel is niet bedacht maar een beetje ontstaan, en ook hier is het 'overslaan' geen optie... zo erg dat als papa hem naar bed brengt (die heeft een ander ritueel dan mama) dan is het brullen totdat mama geweest is... Joep is 7,5 maand... ze wennen zo snel aan dit soort dingen:)

10 jaar geleden

Wij hadden ook nooit een ritueel, hij sliep waar hij lag. Sinds 2 weken breng ik hem nu standaard om 6 uur op bed omdat hij dan al moe is. Door vanavond ben ik er dus achter dat hij er nu al aan gewend is aan de stapjes die automatisch doet en als hij het zo fijn vindt dan houden we ons er gewoon aan. Komt vast momenten dat hij het ritueeltje verandert.

10 jaar geleden

Ik heb nooit een ritme gehad met onze dochter, naja geen ritme, heb er nooit bij nagedacht dat elke avond het zelfde ging of zo. Tot aantal weken geleden, toen wilde onze dochter naar bed met zn 3e, dus zij papa en mama naar boven, slaapzakje aan, aap, schaap, winnie de pooh, bert en foppie, dan doekje, dan dekentje 1, dekentje 2, dekentje3 en dekentje 4, kusje van mama, kusje van papa, tijgertje boven op der buik, slaap lekker we houden van je, tot morgen, lamp uit en klaar. Dit allemaal duurde eerst zn 10 minuten maar nu is het nog geen minuut. in mijn eerste blog's kan je lezen dat mijn dochter ernstig veel slaapt en nu ze naar de psz gaat is ze nog meer uitgeput, waardoor ze zodra ze haar bedje voelt meteen wilt slapen. Daarvoor was het altijd, even borst in grote bed en dan slapen, daarvoor was het ik leg je in bed, doei hou van je tot morgen...hebben van alles gedaan en volgende week heeft ze vast weer een ander ritueel.