Snap
  • Baby
  • post_short

Bed sharing

Graag zou ik meningen willen horen over het samen slapen met je kinderen.

Sinds de geboorte slaapt onze hummel bij ons in bed. Bij 4 maanden heeft hij 3 weken in zijn eigen bed geslapen, alleen voelde dit niet goed voor ons. Van mijn familiekant krijg ik hierover veel kritiek en ze zeggen dat hij straks moeilijk in zijn eigen bed kan slapen, afhankelijk wordt en dat wij ons bed nooit meer voor ons zelf zullen krijgen.

Graag zou ik willen weten wie er allemaal samen slapen, en jullie meningen er over horen.
Ook ervaringen zou ik leuk vinden.

10 jaar geleden

Wij slapen ook samen onze zoon is nu bijna 2. De eerste paar maanden gewoon bij ons op de kamer in een ledikant later in de co-sleeper toen hij daar uit begon te klimmen tussen ons in(toen ook maar een groter bed voor ons zelf gekocht). Geen enkel ander zoogdier legt zijn kind op een andere plek als waar ze zelf slapen dus ik vind het heel natuurlijk om het zo te doen. Het is goed voor de hechting en makkelijker als je borstvoeding geeft dan hoef je niet elke keer het bed uit. In het begin was ik er ook erg onzeker over en durfde ik het niet vooral door alle verhalen die je hoort maar het voelt nu heel natuurlijk. We willen deze zomer een groot bed voor hem gaan kopen zodat hij daar kan gaan slapen, maar wel zo dat hij er zelf uit kan komen als hij ons nodig heeft. We willen dit doen wanneer we het hem kunnen uitleggen zodat het geen stress oplevend (hopen we)

10 jaar geleden

lol nou wij gaan nog een stapje verder... mijn man slaapt met onze oudste, en ik slaap met de jongste. Dit werkt voor ons, vooral omdat mijn man al om 4 uur zijn bed uit moet om te werken, dus ik doe de gebroken nachten merendeel alleen. Maar werk niet buitenshuis behalve freelance dan dus zet mijn Eigen uren... ik krijg ook kritiek vooral van mijn moeder maar hey, nobody's business but our own ;) Als het voor jullie werkt, doen. Een kind wil op gegeven moment ook in een bed alleen liggen en privacy hebben, dus over later maak ik me geen zorgen :)

10 jaar geleden

Onze dochter heeft bij ons in bed gelegen voor de eerste 3 maanden, dit was omdat ook al waren de kamers dichtbij elkaar wij geen babyfoon konden betalen en haar dus niet zouden horen als ze in der eigen bedje lag. Zodra wij een babyfoon hadden sliep zij in der eigen bedje in haar eigen kamer. Geen problemen mee gehad, en ik had teveel pijn aan me bekken als ze bij mij sliep dus dan maar naar eigen bedje. Nu slaapt ze bij ons als ze ziek is, of als ze bang is in der eigen bedje. je moet doen wat je zelf fijn vind en elk kind is anders, ene kind accepteert meteen de verandering en de andere niet.

10 jaar geleden

Vanuit veiligheidsoverwegingen snap ik dat ze er vraagtekens bij zetten. Maar dat je je bed nooit meer voor jezelf hebt..??? Dat is echt lariekoek. Als jullie er aan toe zijn dat je zoontje in zijn eigen kamer gaat slapen simpelweg kwestie van consequent zijn, doorzetten en niet toegeven. Gewoon pats boem. Doorgaans duren veranderingen een week of 2 a 3 voordat het echt helemaal 'gewoon' is geworden. Geef voor die tijd dus ook echt niet toe, van ah nou ja vooruit dan maar weer, dan kan je dus weer opnieuw beginnen! Als je je hieraan houdt dan komt dat echt wel goed hoor:)