Snap
  • Baby

Slaap kindje Sl.. ... Huilt..

Mij dochter Liv is een moeilijke inslaper. Soms slaapt ze meteen maar vaak is het moord en brand en na veel protesteren valt ze in slaap.

'Ga jij nu?' vraagt M. Als Liv weer begint met huilen. Ik zucht en kijk op de klok. 'Vijf minuten' zeg ik en kijk weer naar het beeldscherm van de iPad waar ik net een nieuw seizoen van Suits ben begonnen. 

Na een minuut zet ik deze op pauze en loop geërgerd naar mijn inmiddels krijsende dochter van 3 maand. Boos ben ik niet maar ik heb al 4 nachten slecht geslapen en wil iets voor mezelf doen. Ik haal haar uit bed terwijl ze nog in haar swaddle me zit en leg haar nog even aan. Ze sabbelt wat en valt weer weg. Ik kijk naar haar en denk, wat is er toch met het slapen? Ze is namelijk hartstikke moe! 

Vaak is deze situatie overdag en 's avonds kan ik haar zo weg leggen. Maar sinds maandag, haar tweede prikje slaapt ze slecht en voornamelijk 's nachts! Normaal sliep ze van 23.00 tot 6.30 en dan nog 2 of 3 uur. Nu al vier nachten op rij om de twee of drie uur. Ik ben kapot. En met mijn borstvoeding ben ik de pisang! Nu ligt ze weer op bed, tweede keer dat ze huilt maar ik vind dat ze nog niet in paniek is! Ik vind het heel erg dat ik dat zeg en denk maar ik kan ook niet bij elk huilde naar haar toe. Ze is moe, daar vecht ze tegen. Bij de gastouder ben ik er straks ook niet. Ik vind het ook zielig. En als ze huilt... Staat de volume ook op 10!  Ik ben niet uit op adviezen. Ervaringen zijn fijn. Ze doet het verder hartstikke goed, maar ik vind het moeder zijn best zwaar! But nobody says it was easy!  De foto is genomen op vakantie in Noord Holland. Ook ingebakerd en wel! 

9 jaar geleden

Heb ik al vanaf week 4! Dit werkte gelijk en samen met het inbakeren sliep ze ook nog eens door! Dus dat is erg fijn

9 jaar geleden

Ja ik ga meestal naast haar bed liggen en ga dan inderdaad over haar hoofdje aaien. Als dat niet werkt stop ik mijn pink in haar mond en mijn vingers leg ik tegen haar voorhoofd aan. Dat werkt ook goed! Ze wil namelijk geen enkele speen en ik ben nu echt klaar met proberen! Ze duimt maar maait zichzelf wakker dus is ze ingebakerd! Het gaat gelukkig ineens stukken beter! Bedankt voor het delen van je ervaring!

9 jaar geleden

Ik zit nog even te denken.....het kan ook helpen om haar iets schuin in haar bed te leggen.....een kant van haar bedje verhogen. Misschien heeft ze wel last van reflux en dan kan het helpen.

9 jaar geleden

Onze eerde dochter was ook zo....overdag sliep ze nooit en dan was ze gelukkig 's avonds zo moe dat ze dan op 11uur als een blok in slaap viel.... De tip is al gegeven....neem je kindje gewoon ff bij je en als ze dan slaapt voorzichtig in bed leggen. Dat hielp bij Megan ook heel goed. En we legde op een gegeven moment een doekje op haar voorhoofd. Ze viel ook vaak in slaap als we onze hand op haar voorhoofd hadden en zachtjes over haar neusje wreven....dat vond ze fijn. Het duurde vaak wel een uur voor ze dan in slaap viel maar ze werd dan ook niet meer wakker..... Ik heb altijd het gevoel gehad de we haar moesten leren om te slapen. Sterkte ik hoop dat het snel beter zal gaan!