{{ message.message }}
{{ button.text }}

Short hair, don't care!

Nou eigenlijk vindt mama het wel erg ;)

Afbeelding blog 'Short hair, don't care! ' Achtergrond blur afbeelding

Het maken van keuzes
Vanaf het moment dat ik wist dat ik moeder werd ben ik bezig geweest met het maken van keuzes, die in mijn en onze ogen goed zijn/waren voor ons gezin. Soms pakken ze bijzonder goed uit en word ik overvallen door een gevoel van trots, zoals die keer dat we besloten K na anderhalve maand van het KDV te halen en hem bij een GO (Gast Ouder) onder te brengen hier in B. (Nu zeg ik wel mijn keuze, maar het was eigenlijk de keuze van A, die mij met zijn mooie bruine maar toch bijzonder dwingende ogen wist te overtuigen dat dit beter was voor K, zeker omdat we ineens geen drie dagen maar vijf dagen gebruik moesten gaan maken van de opvang. Dit had te maken met het feit dat A een kans binnen de theaterwereld kreeg aangeboden waardoor hij vijf dagen in de week beschikbaar moest zijn. Nu achteraf gezien was en is dit samen met de verhuizing hier naar B, in onze ogen de beste keuzes van ons leven geweest.

De ezel
Maar soms pakken ze ook minder goed uit. Het is een proces wat je doormaakt en waar woorden en zinnen zoals: vallen en opstaan, keihard op je bek gaan, teleurstelling, onhandigheid, frustratie hand in hand gaan, samen met de zojuist opgedane ervaring en kennis. Maar zoals het bekende spreekwoord luidt: " Een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen." Word je door die ervaringen juist weer wat wijzer en maak je de volgende keer, andere en hopelijk iets beter uitpakkende keuzes.

Spontane bui
Helaas is in een spontane bui de tondeuse pakken en deze over de schitterende krullen van N, niet zo'n briljante ingeving gebleken. Tijd om naar de kapper te gaan hadden we niet dit omdat onze werktijden, de slaaptijden van N en de tijden waarop de kapper beschikbaar was voor de komende drie weken niet overeen kwamen. En om nu D. de G.O. te vragen om met vier andere kinderen deze taak op zich te nemen, was misschien ook wel wat veel van het goede. Echter was het weer zo warm en was hij continue zijn veel te lange haar uit zijn ogen aan het wrijven dat ik nog maar één oplossing zag, de tondeuse. Nu moet je weten dat ik mezelf altijd met hand en tand verzet heb tegen dit, in mijn ogen "martelwerktuig". Ik vind het werkelijk helemaal niets maar omdat we N niet langer als de opvolger van de Beatles wilde laten rondlopen, mensen zich begonnen af te vragen of het hier om een mannelijk of vrouwelijk exemplaar ging en omdat hij er gewoon last van had, konden we niet anders dan een rigoureuze maatregel nemen, de tondeuse.

Het moment van de waarheid
Nu heb ik zo'n ding niet in mijn bezit, dit omdat het niet bij mijn in dit geval zeer makkelijk om ver te werpen principes past. Maar gelukkig hebben mijn ouders er wel één en lieten we nu net dat weekend naar mijn ouders gaan. Eenmaal bij mijn ouders gearriveerd konden we niet meer terug. We hebben N in zijn stoel gehesen, een paar auto's gegeven en een schort omgedaan en hup de tondeuse erin. Helaas ben ik dus geen pro. in het gebruik van zo'n apparaat en hierdoor ging het dus meteen al fout. Wat blijkt, je hebt verschillende standen en die geven de millimeters aan. In de optimistische bui waarin ik was, had ik besloten dat 3 millimeter best kon, want ja, als je het doet moet je het nu eenmaal goed doen is mijn motto. Nu, dit was een beetje te goed. Ineens was mijn lieve, kleine deugniet veranderd in een badguy uit één van de Martin Scorsese films. Hoe ging ik dit fixen? Eraan plakken bleek na een aantal verwoede pogingen toch echt geen optie, dit tot grote frustratie van mijn oudste.
Mama wat heb je gedaan, riep hij verontwaardigd, waarop hij vervolgens met een angstig stemmetje aan mij vroeg of ik dit alsjeblieft niet bij hem wilde doen. Ik beloofde hem het niet te doen, zeker omdat het mij ook niet helemaal bevallen was...
Gelukkig hadden we nog een aantal leuke petten liggen en dat verzachtte mijn pijn ietwat. En N, N was helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe drama vrije kapsel. Wel heb ik direct voor over vier weken een afspraak bij de kapper ingepland, hopelijk kunnen zij er dan net voordat we naar een bruiloft moeten er iets van maken.... en zo niet? Dan heb ik pech gehad en zal mijn misstap voor altijd vereeuwigd zijn op de foto's van het bruidspaar, die mij daar nog jaren mee zullen confronteren....
Liefs,
C.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je