{{ message.message }}
{{ button.text }}

Rust, Reinheid en Regelmaat

Afbeelding blog 'Rust, Reinheid en Regelmaat' Achtergrond blur afbeelding

Ons kleine mannetje is inmiddels 11 weken jong. Een heerlijk vrolijk jongetje die het liefst zijn kleine duimpje zo’n beetje van z’n handje afzuigt, een ventje die je met een stralende lach aankijkt zodra hij je ziet, een schatje die nu al 2 weken heerlijk doorslaapt ‘s nachts!

Maar van de week was de kleine man een paar keer flink uit z’n hum. Ik herkende het als oververmoeidheid. Druk in de weer, maar jengelen, huilerig, niks was goed. Hij viel even in slaap en bij elk mini geluidje schrok hij weer wakker en was vervolgens weer een uur of langer wakker. Ik heb met hem gelopen, gewiegd, liedjes gezongen, je probeert uiteindelijk toch alles om dat kleintje dat zo moe is in slaap te helpen, maar niks hielp. Uiteindelijk was een badje ’s avonds laat het antwoord, dacht ik. En vlak voor alles klaar was voor het badje, viel meneer als een blok in slaap… Tsja aangezien hij toch met een uurtje weer gevoed moest worden, heb ik hem toch maar wakker gemaakt, lekker in badje gedaan, schone warme kleertjes en in z’n bedje, waar hij gelukkig verder sliep, wel 8,5 uur lang.

Maar na deze dag besefte ik me opeens dat er wel Reinheid was, maar Rust en Regelmaat daar miste soms nog weleens wat. Alles nam ik maar zoals het uitkwam. Honger? Verschonen, voeden, lekker knuffelen en in de box spelen. Hij zat graag in z’n wipstoeltje, maar lag daar ook heel vaak te slapen, in plaats van lekker in z’n bedje. En hij was gewoon te vaak echt té lang wakker voor zijn leeftijd. Nou waren papa en ik daar ook wel schuldig aan door met hem te spelen als hij aan het jengelen was, terwijl hij gewoon naar bed moest en op deze manier alleen maar meer indrukken kreeg.

Dus die dag hakte ik de knoop door. Meer RRR in het leven van onze kleine man. Na verschonen en voeden eerst lekker knuffelen en spelen, daarna nog even zelf spelen in de box of in z’n wipstoeltje en daarna op tijd naar z’n bedje toe, voor hij in slaap valt. ’s Avonds met zijn voeding tussen 6 en 8 z’n pyjamaatje aan, slaapzakje aan, en na het knuffelen en spelen weer lekker in z’n bedje. De laatste voeding, rond 11 uur, tenzij hij tussendoor nog honger krijgt, in de slaapkamer geven. Vaak is het een bijna droomvoeding, dus daarna lekker terug in z’n bedje. Ik ben benieuwd. De eerste dag legde ik hem in z’n bedje en hij was met 5 minuutjes weg terwijl ik de afwas deed. Na een kwartiertje viel z’n speentje uit en werd wakker, dus even een aai over de bol, speentje in en z’n wiegje een beetje schommelen. Met 5 minuutjes was hij wederom weg. De eerste week verloopt eigenlijk best goed. Hij valt uit zichzelf in slaap als hij moe is en in zijn bedje gelegd wordt en wordt weer vrolijk en hongerig wakker, vaak na een uurtje. Ik ben benieuwd of het zo doorgaat en de kleine man gauw went aan het nieuwe ritme. Uiteraard zullen er vaak genoeg dagen komen dat het niet zo goed lukt, vooral met het onregelmatige leven in Turkije. Er zullen dagen zijn dat ons kleintje niet in z’n hum is, niet wilt slapen, ik misschien wel 50 keer die aai over de bol moet geven en hem in z’n bedje laten liggen. Maar ik kan hem op z’n minst een beetje helpen erbij! Op deze manier is hij uitgerust en blij en papa en mama ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je