{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roze wolk of een wolk vol zorgen?

Afbeelding blog 'Roze wolk of een wolk vol zorgen?' Achtergrond blur afbeelding

Een roze wolk? Wat is dat precies? Ik geniet ontzettend van mijn dochtertje maar oh wat krijg je gelijk een berg met zorgen bij het moederschap. 

In mijn geval zorgen over darmkrampjes, verborgen reflux en daardoor vaak een huilend meisje. Nou heeft elke baby weleens darmkrampjes en ik lees overal dat je moet volhouden tot 3 maanden, maar als je kindje huilt en in elkaar krimpt van de pijn ga je toch echt aan de bel trekken. 

Tenminste, bij mij begon het eerst met Googlen. Ook al zegt iedereen dat je dat beter niet moet doen, deed ik het toch. Al snel las ik dingen over koemelkallergie en verborgen reflux. Ik vond het opmerkelijk dat de symptomen van Alicia hiermee overeen kwamen. 

Op een gegeven moment huilde ze tijdens en na elke voeding. Toen heb ik het consultatiebureau om advies gevraagd. Achteraf heb ik daar best weinig aan gehad. Voor mijn gevoel heeft het consultatiebureau ons onnodig laten aanmodderen met de verkeerde voeding. Terwijl mijn gevoel al veel eerder zei dat het niet goed zat. Maarja.. wat wil je? Als het je eerste kindje is geloof je het consultatiebureau al snel. En begrijp me niet verkeerd, ze zullen er best verstand van hebben, maar in mijn geval had ik weinig aan hun advies. Ik heb ook altijd het gevoel dat ze me een beetje afwimpelen door een advies te geven waarvan ik later als ik thuis ben denk.. wat moet ik hier nou mee? 

We gingen van Nutrilon standaard naar de Nutrilon Omneo voeding. Wat een gestoei was dat met flessenspenen. Door fase 1 kreeg ze het met geen mogelijkheid uit de speen en met fase 2 ging het weer veeeelste snel en verslikte ze zich. Inmiddels heb ik elk mogelijke fles in huis geloof ik. Dr Brown, Difrax, Avant. Man man man wat een gedoe. Uiteindelijk hadden we de juiste combo gevonden maar ook deze voeding hielp niet. Ook haar ontlasting bleef lang uit en bij 4 dagen niet poepen kreeg ik toch echt een beetje stress. 

Toen las ik over de Nutrilon Pepti. Speciale voeding voor kindjes met koemelkallergie. Maarja.. ga ik wéér overstappen op een andere voeding, dacht ik. Dat moet toch ook niet heel fijn zijn voor die darmpjes. Inmiddels had ze ook bultjes op haar wangetjes. Één van de symptomen die ook bij koemelkallergie kunnen voorkomen. Hiervoor zijn we naar de huisarts geweest maar die zei dat het babyacne was. Hiervoor kreeg ik een zalfje mee. Zo werd mijn eigen gevoel steeds in twijfel gebracht. 

Maar het huilen werd alleen maar erger en vorige week heb ik een doorverwijzing gevraagd naar de kinderarts. De kinderfysio waar ik voor oefeningen kom voor Alicia haar voorkeurshouding zag het filmpje waarop ik liet zien hoe erg ze kon krijsen en in elkaar kon krimpen na een voeding. Die zei dat ik onmiddelijk een doorverwijzing moest vragen. Morgen kunnen we gelukkig al terecht om te onderzoeken of het daardwerkelijk koemelkallergie zou kunnen zijn. Grappig ook; toen ik belde voor een afspraak zeiden ze: "dan mag u zich melden bij de afdeling huilbaby". Huilbaby? Fijn dat er ook gelijk een stempel op zit. 

Inmiddels zitten we op de 3e voeding die we aan het uitproberen zijn. Alicia gebruikt sinds een week de Nutrilon Pepti. Ik ben tóch maar weer gaan veranderen. Het lijkt iets beter te gaan maar ik wil nog niet te vroeg juichen. Maar opmerkelijk is wel dat ze veeeel minder krampjes en reflux heeft én dus ook minder huilt.

Vanmiddag gaan we ook naar een Osteopaat die haar lichaampje helemaal gaat nakijken. Hierover werd ik weer getipt door een vriendin. Zo probeer ik alles maar uit  wat ik hoort of lees... 
En oja, vanmorgen voelde ik ook een bultje achter Alicia haar oortje dus ook hiervoor ga ik morgen bij de kinderarts info vragen. Zo blijf je lekker bezig.. 

Waar was die roze wolk ook alweer? Herkent iemand mijn verhaal? Zo ja, hoe zijn jullie hier mee omgegaan?

Ik hou jullie op de hoogte wat eruit komt. 

Tot de volgende blog!

Liefs Jaleesa

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je