{{ message.message }}
{{ button.text }}

Roze vs. Zwarte wolk

Er wordt wel eens verteld dat de roze wolk, na het krijgen van een kindje, soms niet zo roze is...

Afbeelding blog 'Roze vs. Zwarte wolk' Achtergrond blur afbeelding

Er wordt wel eens verteld dat de roze wolk, na het krijgen van een kindje, soms niet zo roze is. In feite had ik daar mijn ogen en oren voor gesloten, want tsja, zoiets gaat mij natuurlijk niet gebeuren.

Het grote genieten kan beginnen

Mijn zwangerschap verliep voorbeeldig, ik was ca. 11 kg aangekomen, geen striemetje te bekennen & de bevalling was in 6 uren gepiept. En daar is ze dan! Precies op de uitgerekende datum is onze geweldige dochter geboren met behulp van een inleiding. Alles zit erop en eraan, ze is gezond! Nu kan het grote genieten beginnen!

Huilen, huilen, huilen, schreeuwen, krijsen en nog eens huilen

Alleen maar huilen! Hoort dit erbij? Is dit normaal? Van alle kanten wordt verteld dat iedere baby huilt, het is tijdelijk, je moet er even doorheen. Ze heeft heel wat meegemaakt tijdens de geboorte en moet alles verwerken. Dat geloof je dan maar.. omdat.. tsja.. het is toch de eerste en wat weten wij nu van baby’s? Uiteraard had ik veel gelezen, maar nu onze dochter er daadwerkelijk is, dan begint het pas.

Zwarte wolk

Na twee weken nam het huilen alleen maar meer en meer toe. Ze sliep slecht, ze dronk slecht en het enige wat ze veel deed was huilen, gillen en krijsen. Er is geen tikkeltje roze in de wolk te bekennen. We proberen alles, maar dan ook echt alles, wat er maar te bedenken valt om onze dochter te helpen. En het enige wat er gebeurd is… meer en meer huilen.

Kinderarts

Op de dag dat onze dochter vier weken is wordt verborgen reflux geconstateerd door de kinderarts. Doordat het maagklepje nog niet op volle kracht werkt, komt de voeding en het maagzuur omhoog, en dit brandt in de slokdarm. Ze spuugt de voeding niet uit, vandaar dat het “verborgen” reflux is. Het drankje, dat de kinderarts voorgeschreven heeft, helpt onze dochter wonderbaarlijk goed. We hebben een heel ander kind! Het is echt een wonder. Ze is van ca. 15 uren huilen per dag naar ca. 2 uren huilen per dag gegaan. We zien opeens een tevreden baby, wat een opluchting! En nu maar hopen dat dit doorzet.

En daar is eindelijk de roze wolk

Inmiddels is onze dochter 3 maanden oud en durven we nu oprecht te zeggen dat het goed gaat en dat we gaan afbouwen met het medicijn. Het afbouwen is een risico, indien het maagklepje zijn werk nog steeds niet goed doet, zal het huilen terugkomen. Dan zullen we het drankje direct weer gaan ophogen. Voor nu; eindelijk de roze wolk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je