Snap
  • Baby

Rooming In, Rooming Out...

Vooraf had ik zo mijn bedenkingen bij Rooming in, daarna kreeg ik mijn bedenkingen bij Rooming out...

Voor en veelal ook tijdens mijn zwangerschap was mij een ding duidelijk, die kleine, die heeft straks een eigen kamer, met een eigen bedje, en dáár slaapt ze dan ook in. Punt. Dadelijk wil ze niet meer in haar eigen bedje en wij kunnen onze nachtrust ook goed gebruiken, daar waren mijn man en ik heel stellig in. 

Dat veranderde iets toen ik wat meer ging lezen over borstvoeding en rooming-in. Dat een baby na 9 maanden veilig in mijn buik te hebben gezeten, zo'n kamertje alleen wel eng zou vinden, klonk mij best logisch in de oren. En dat het handiger was met de nachtvoedingen, dat leek mij zeker ook wel. Maar goed, alsnog een wiegje kopen.. dat zag ik eigenlijk niet zo zitten en manlief al helemaal niet. Dus had ik me er maar bij neergelegd, dochterlief slaapt op de eigen kamer..

Tot op een gegeven moment vrienden van ons hun wiegje te leen aanboden. Hé dat was handig! Ik dacht, we kunnen het in ieder geval proberen. Dat is in ieder geval vast handig tijdens de kraamweek! Manlief kreeg ik voor die week dan ook nog wel zo gek, dus wiegje meegenomen en geïnstalleerd. Wie niet waagt, wie niet wint!

En wat ben ik uiteindelijk blij met het wiegje naast mijn bed! Heerlijk! Wanneer ik haar 's nachts hoorde hoefde ik haar maar zo uit haar wiegje te tillen, of andersom, als ze tijdens het voeden in slaap was gevallen, kon ik haar zo weer terug leggen (ja, ik ben een luie mama, sta niet graag op...). Ik kon in de gaten houden of alles nog wel goed ging. Dat was tijdens de kraamperiode, maar ook daarna nog wel mijn belangrijkste tijdverdrijf; kijken of de kleine nog wel ademde (mits ik haar niet hoorde snurken dan..). En eerlijk is eerlijk.. wat is er nu leuker wakker worden, dan naast zo'n prulleke dat je lachend aanstaart! (Ok,dat is natuurlijk niet altijd het geval....). 

Nou, een groot succes dus. Maar ondertussen zijn we ruim drie maanden verder, en manlief begint toch wel een beetje tegen te sputteren. Hij zegt het niet hardop, maar hij wil graag weer de kamer voor onszelf. Ik wilde er niet aan denken, voor mijn gevoel is haar kamertje kilometers verder weg (grenst aan onze slaapkamer...) en dat vond ik maar niks.. Zo fijn om mijn kleine meisje bij mij te hebben! 

Wel hebben de kleine meid sinds ze ongeveer een maand is, overdag in haar eigen ledikantje liggen. Dit zodat ze dat bedje toch ook gewent is en omdat het nu eenmaal gemakkelijker is met de babyfoon. 's Avonds, na de laatste avondvoeding leggen we haar in het wiegje, zodat ze bij ons ligt wanneer we gaan slapen. Maar nu is haar slaappatroon aan het veranderen en de laatste paar nachten heeft ze van 21.00u tot 6.00u doorgeslapen.. en omdat we haar normaal gesproken pas na de voeding van 22/23.00u in het wiegje legden, heeft ze dus een al een paar nachten in haar eigen bedje doorgebracht...

Dus heb ik gisteravond de knoop maar doorgehakt.. ze gaat naar naar haar eigen kamertje! Dus toen ze dit keer wel weer om 22.00u kwam voor een voeding, heb ik haar daarna in haar eigen bedje gelegd. Spannend!! Zou ze meteen gaan slapen? Natuurlijk valt ze dan niet meteen in slaap (wat ze anders eigenlijk wel altijd doet...), maar, na ongeveer 20 min. (waarbij ik zo ongeveer om de 5 min. stiekem even ging kijken..) was ze dan toch in slaap gevallen, YES! Ikzelf daarentegen heb nog uren wakker gelegen...yay...

9 jaar geleden

Mijn meisie 3 maand met wiegje naast me bed geslapen, alleen groeide ze zo snel paste niet meer! Ik ben alleen dus had geen partner die zich er aan stoorde maar nu ze in haar eigen bedje slaapt, slaap ik minder goed herken het wel. Snachts er uit weer kijken bij der, mijn kamer deur open die van haar ook zodat ik alles kan horen. Maar moet zeggen word steeds makkelijker en volgens mij vind ze het fijn want in haar eigen bedje gooit ze lekker de armpjes wijd in de lucht...Alle ruimte.

9 jaar geleden

Wij hebben oms dochter de eerste 3 maanden zeker in ins bed laten slapen. Heerlijk en in der wiegje op de kamer lag ze niet lekker. Daarna heeft ze altijd in der eigen bedje geslapen tot de eerste nachtvoeding en de rest van de nacht jn ons bed. Vond het niet erg en kindjes behoren in mijn ogen niet alleen te slapen. 9 maanden vertrouwen en dan ineens oats boem in eigen bed eigen kamer geen mama, nou nee dankje! uiteindelijk gaan ze naar hun eigen kamer en vroeg laten wennen dan gaat het beter geloof ik niet in! En laten huilen doen wij ook niet. Iedere ouder is anders en kiezen zelf.

9 jaar geleden

Ze hebben bij ons beide alleen de eerste week bij ons op de kamer gelegen. Ik werd gek van alle geluidjes die ik hoorde en kon niet goed slapen,net als vriendlief. Dus eigen kamer in... Heerlijk onze nachtrust ook weer terug.

9 jaar geleden

Haha! Wel goed hoor. Ik denk dat hoe sneller je een kind eraan laat wennen, hoe beter het later ook gaat.