{{ message.message }}
{{ button.text }}

Respect voor moeders die werken en borstvoeding geven!

Ik heb er voor gekozen om mijn dochter groot te brengen met borstvoeding. Respect voor alle andere moeders die dat ook doen. Help mama_linda

Afbeelding blog 'Respect voor moeders die werken en borstvoeding geven!' Achtergrond blur afbeelding
Dit is de vierde week dat ik weer werk. In eerste instantie zag ik hier heel erg naar uit. Ik heb er voor gekozen om mijn dochter groot te brengen met borstvoeding. Respect voor alle andere moeders die dat ook doen. Ook als ik weer zou gaan werken zou ik bij de borstvoeding blijven. Ruim op tijd ben ik begonnen met het aanleggen van een voorraad in de vriezer voor als het even wat minder gaat. Ook had ik een hele berekening gemaakt met hoeveel ik zou moeten kolven en hoe vaak. Conclusie; iedere dag voor het slapen gaan, na de ochtendvoeding, 1x na de lunchpauze en 1x als ik thuis kom. Een keer op het werk is heel weinig maar moest wel omdat het hier niet gewaardeerd wordt, in de kinderopvang notabene! Zo is er geen ruimte beschikbaar en wordt er veel over gekletst. Dat laatste boeit me niet zoveel; de meesten hebben zelf nog geen kinderen en zijn nu van mening voor de fles te kiezen en mijn kind vind ik belangrijker. Dat er geen ruimte is, maakt het echter moeilijker. Vaak zit ik op het invalidetoilet omdat ik daar privacy heb en elektriciteit. Na twee weken bleek ook nog eens de productie terug te lopen waardoor ik nu twee keer per dag kolf op het werk en zo snel mogelijk vanwege de  vervanging die geregeld moet worden. Na een paar regeldagen in het weekend was de productie snel weer op orde ;) Het afgelopen weekend begon ze echter ook de borst te weigeren en bleef ze huilen tot ze de fles kreeg. Toch iedere keer blijven proberen en de vierde dag (ik werk drie dagen) was het gelukt. Maarja, nu weer vier dagen werken. Deze week heb ik gelukkig nog genoeg op voorraad maar vanaf volgende week wordt het moeilijk. Morgen op het consultatiebureau maar eens om advies vragen. Hebben jullie nog tips of hoe is het bij jullie vergaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je