{{ message.message }}
{{ button.text }}

rampzalige kraamweek

Hebben jullie een fijne kraamweek gehad? Dat was ons helaas niet gegund.

Afbeelding blog 'rampzalige kraamweek' Achtergrond blur afbeelding

Hoi allenmaal. 

De vorige keer schreef ik over de bevalling van ons zoontje. Het heeft even geduurd voordat ik weer wat postte maar ben er nu pas aan toe gekomen. 


Na de bevalling en ik weer toonbaar was aan de familie zijn de opa's en oma's naar het ziekenhuis gekomen om hun nieuwe familie lid te komen bewonderen. Dit gepaard met beschuit met muisjes en cadeautjes vloog de tijd voorbij en was het de hoogste tijd om te gaan rusten. 

Die nacht heb ik geen oog dicht gedaan de kleine bleef maar huilen en sliep ons zoontje net begon het andere kindje op de kamer te huilen dus erg prettig was de eerste nacht niet. Toen de volgende ochtend mijn partner zo vroeg mogelijk bij ons was mocht ik gaan douche wat met het vele bloedverlies toch een heel dingetje was,  maar wat vond ik het heerlijk om onder de warme stralen te kunnen staan. Na een paar uurtjes mochten we lekker naar huis en zal de kraamzorg komen zodra we thuis waren. Nadat we ongeveer 10 minuten thuis waren stond de kraamzorg al op de stoep. 2 maar liefst. Twee die al lang dit werk deden maar een van de twee kwam net uit de ziektewed dus moest nog even meelopen met iemand anders. Toen kwam het voeden wat in het ziekenhuis nog niet helemaal wilde lukken, maar ik bleef positief borstvoeding geven was wat we wilde en hier besteedde ik dan ook al mijn aandacht in. Deze dag wilde ook het aanleggen niet helemaal lukken. Terwijl mjjn zoontje erge honger had kon ik hem niet geven wat ik wilde. Maar dit zou helemaal goed komen volgens de kraamhulp. De 2e nacht was een totale ramp de kleine bleef huilen en was op geen enkele manier stil te krijgen, maar dit hoorde er bij dachten we na 9 maanden in mamas buik te hebben gezeten was dit natuurlijk een hele verandering. 

De volgende ochtend stond de kraamzorg weer aan de stoep. Dit keer was een van de twee door haar rug gegaan dus kon ons niet bepaald helpen met het aanleggen. Dit was natuurlijk erg vervelend maar wij begrepen dit. Terwijl de andere kraamzorg het huishouden bij hield probeerde wij er het beste van te maken. Na 2 voedingen deze dag waarbij het aanleggen niet wilde lukken is mijn partner tepelhoedjes gaan kopen om te bekijken of dit dan een oplossing was. De volgende voeding waren we erg optimistisch het tepelhoedje zat helemaal vol na het voeden dus eindelijk was het ons gelukt. Deze nacht en de nacht die hierop volgde sliep de kleine heerlijk dus wij konden tussen de voedingen door ook even bijtanken. Toen de volgende ochtend de kraamzorg voor de deur stond waren we ook weer een stuk vrolijker en waren we er zeker van dat het gewicht van onze kleine man toegenomen zou zijn. Eenmaal boven om de kleine man uit zijn bedje te halen en te gaan wegen was het toch een ander verhaal. Ons zoontje was erg versufd hartstikke geel en zijn gewicht was meer dan 10% minder dan zijn geboorte gewicht. Toen is ons alles als een waas voorbij gegaan. De verloskundige kwam bloed bij hem prikken om zijn waardens te controleren en dit moest snel naar het ziekenhuis gebracht worden door mijn partner. En tegelijkertijd moest er een elektrische borstpomp aangeschaft worden in plaats van een handpompje. Zogezegt zo gedaan begon ik met het kolven en moest er kunstvoeding bij gegeven worden. Smiddags kregen wij de uitslag dat ons zoontje nog net thuis mocht blijven maar dat de volgende dag zijn waardes nog een keer zouden  gecontroleerd moeten worden. Deze dag heb ik erg veel gekolft en de volgende dag was het gewicht van ons zoontje goed toegenomen en waren zijn waardes van het bloed weer goed. Na de 7 dagen kraamhulp was ik erg blij dat ik het nu zelf mocht doen maar vonden we het ook wel erg spannend. 2 dagen later kreeg ik een borstontsteking en moesten we binnen 2 dagen verhuizen dit was natuurlijk geen pretje zo net na onze kraamweek maar met erg veel hulp van familie waren we erg blij toen we weer gevestigd waren in ons huisje. Na 4 borstontstekingen en erg weinig voeding te kolven ben ik na 3 weken wel gestopt met borstvoeding geven en zijn we rustig over gestapt naar volledige kunstvoeding


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je