{{ message.message }}
{{ button.text }}

R, R en R de drie belangrijkste dingen voor een baby

Hoe doorbreek je het gedrag van een huilbaby?! Terwijl je zelf ten einde raad bent en oververmoeid...

Afbeelding blog 'R, R en R de drie belangrijkste dingen voor een baby' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag 4 weken geleden zat hij nog in mijn buik.. en 4 weken later hebben we een schema: zoals mijn moeder/oma het noemen, de 3 R's; rust, reinheid en regelmaat. En geloof mij het werkt echt! 1.5 week geleden hadden we een hittegolf hier in NL, daarbij was hij ook nog verkouden. Die kleine raakte oververmoeid. Kon hem niet in zn bedje leggen overdag want op zijn kamer was het 27/28 graden.. dus hield ik hem beneden en vaak ook nog op de arm, in de hoop dat hij zou gaan slapen.

Vandaag een week geleden, de baby was al 2 dagen aan een stuk aan het huilen, het was warm, hij had een snotneus en bleef maar huilen. Hij wilde continu aan de borst en in de nacht kon hij moeilijk in slaap komen, hij sliep hooguit 1.5 uur aan een stuk. Nu pas begrijp ik wat een huilbaby met ouders doet. Het drijft je tot wanhoop en frustratie, wallen zo groot die een tsunamie kunnen tegenhouden en irritatie die je op je man uitleeft. Kortom een vicieuze cirkel waar je op een gegeven moment in zit. En dit al na een paar dagen.. 

Vandaag 4 dagen geleden.. de baby was al 5 dagen aan het huilen, hij sliep overdag niet en in de nacht zocht hij continu geborgenheid bij mij. Ik raakte oververmoeid en sliep zelf bijna niet meer. Ik dacht: we moeten iets doen om dit te doorbreken, niet alleen voor onze baby, maar ook voor ons zelf. Toen vond ik iets, wat mijn gedachten heeft doen veranderen. Namelijk een schema wat werkt als volgt: 

Voeden, na het voeden 10/15 minuten spelen op de arm, baby in de box leggen laat hem daar zelf zijn prikkels uitzoeken totdat hij moe raakt en dan naar bed brengen. Leg hem vooral 'wakker in bed' zodat hij deze routine gaat begrijpen. Begint hij/zij te huilen in bed, na 5 minuten zonder iets te zeggen, een aai over de bol geven evt. een kusje en weer weg gaan. Zodra hij/zij weer wakker wordt, verschonen, voeden, spelen op de arm, daarna spelen in de box tot hij/zij moe wordt en terug in bed leggen.

Nu 4 dagen later. We hebben een heel ander kind. Hij huilt bijna niet meer, is niet meer oververmoeid, slaapt in de nacht 4/5 uur aan een stuk en drinkt ook beter en vraagt niet meer zoveel voedingen overdag. 

Heerlijk die 3 R's.. het geeft je voldoening en je kan op en top een goede ouder zijn! Hoop hiermee ook voor anderen een eye-opener te zijn! 

X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je