{{ message.message }}
{{ button.text }}

Quinn: Van baby naar peuter

Van een pittige baby naar een makkelijke peuter. Quinn wat ben je toch groot geworden! Een weg met ups en downs en nu ben je al bijna 2!

Afbeelding blog 'Quinn: Van baby naar peuter' Achtergrond blur afbeelding

Babytijd

Toen je net geboren was, na 37 weken zwangerschap, was je een voorbeeldige newborn. Een lekker slaapkopje nog. Je moest je drie weken te vroeg uit de buik nog even inhalen. In het begin viel je veel af, maar gelukkig haalde je dat snel in. Je werd een stevig propje en dat babyvet zit er nog steeds aan. Hollands glorie word je dan ook vaak genoemd. 

Vanaf een week of 8 begon je wat onrustiger te worden. Je liet je karakter duidelijk horen en had veel last van je buikje. We hebben veel met je rondgelopen op de arm, want dan was je rustig. Gelukkig sliep je snachts goed, zodat papa en mama overdag genoeg energie hadden voor deze 'moeilijke momenten'. En je begon te lachen en te reageren, waardoor wij alle moeilijke momenten weer konden vergeten. 

Toen je 4 maanden oud was waren we zo gewend om de nachten alweer door te slapen, dat het best even wennen was dat je weer wakker werd. Iedere nacht liepen we ruim 2 uur met je beneden. Je was overstuur en het was alleen goed als wij met je rondliepen. Dit hebben we drie weken volgehouden. Toen bedachten papa en mama zich dat dit niet langer zo kon en zijn we dit ritueel gaan doorbreken. Dit ging gelukkig erg goed! Je bent een pittige, maar ook vrolijke baby. We krijgen je makkelijk aan het lachen en ook je aanstekelijke schaterlach laat je vaak horen. Echter huil je ook snel en op sommige dagen vaak. Wat is dit moeilijk zeg! We willen je zo graag helpen, maar weten soms niet wat te doen. 

Je bent laat met zitten, kruipen en lopen. Dit frustreert je. Je wil zoveel meer, maar kan alleen maar op je rug of buik liggen. Hierdoor ben je regelmatig ontevreden. Ook bij papa of mama zitten is vaak niet goed genoeg. Nee, je wil de wereld zien. Je wil op de arm en dan rondlopen zodat je alles in de gaten kan houden. Je houdt mama, papa en af en toe de oppas goed in beweging hierdoor. Wel is het soms best moeilijk voor mama om te zien dat je niet altijd tevreden bent. 

Net voor je eerste verjaardag begin je dan te kruipen! Wat een lach straalt er van je gezicht en wat ben je trots. Papa en mama natuurlijk ook! Binnen een week ga je ook zelf staan aan tafel en probeer je daaromheen te lopen. De babytijd is voorbij. Onze Quinn is een kleine dreumes geworden. 

Dreumestijd

Wat een verandering! Je kunt kruipen, jezelf optrekken en lopen rondom de tafel. Je begint eindelijk de wereld op eigen houtje te ontdekken. Iets waar je schijnbaar al erg lang aan toe was, want wat verandert je stemming hierdoor. Na een periode van ontevredenheid en regelmatig huilen, volgt een periode van ontdekking en veel stralende lachjes. Natuurlijk is je karakter niet op eens weg, een pittig ding ben je dus nog steeds. Als je het ergens niet mee eens bent, dan laat je dit duidelijk weten. En dat mag ook :) 

Rond 16 maanden begin je dan los te lopen. wat gaat de tijd snel en wat word je groot! Met de kleine korte spekbeentjes wankel je de kamer door. Je lijkt met de maand vrolijker te worden en je meer te ontplooien. Waar je eerder op de opvang altijd aan de juffen hing, ga je nu zelf spelen. Je hoeft niet meer continu op de arm van de juf, maar kan je prima vermaken op de grond. Kleine meisjes worden groot! 

Met een mond vol tanden en een heerlijk spleetje tussen de boventanden begin je al een echte peuter te worden. Je begint te kletsen. Nou ja, kletsen.. Je begint eerst te brabbelen en dan volgen langzaam de woordjes. Papa, mama, nijne (konijn), drinken, klaar, er komt steeds meer voorbij. De nieuwste toevoeging aan het vocabulaire is een duidelijke NEE. Je bent dan nog geen twee, maar deze wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. 

Lieve Quinn, het eerste jaar was pittig, maar wat een wereld van verschil hebben we nu. Je bent een heerlijke, vrolijke, makkelijke, ondeugende, maar ook goed luisterende peuter geworden. Je begrijpt al zoveel en soms moet ik oppassen wat ik zeg. Je krijgt er binnenkort een broertje bij, hierdoor zal je opeens nog groter lijken. Ondanks dat blijf je altijd m'n kleine meisje. Ik hoop nog van vele mooie momenten te mogen genieten. Iedere nieuwe fase is weer zo geweldig! Het gaat allemaal veel te snel.

Vandaag even een momentje waarop ik stil sta bij de bijzondere jaren die we al met Quinn hebben mogen hebben en de nog vele bijzondere jaren die komen gaan. Ik hou van je meisje! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je