{{ message.message }}
{{ button.text }}

Publiekelijk borstvoeding geven

Afbeelding blog 'Publiekelijk borstvoeding geven' Achtergrond blur afbeelding

Zoals jullie inmiddels wel weten geef ik borstvoeding. Ik voed op verzoek en gemiddeld heeft David zo’n 7 á 8 keer per dag honger. Thuis is dat natuurlijk geen probleem, maar ik merk dat ik dat in het openbaar toch een stuk lastiger vind. Heel gek eigenlijk, want het is iets dat normaal zou moeten zijn.

Ik hoor en lees regelmatig dat mensen het niet normaal vinden dat een vrouw in het openbaar borstvoeding geeft. Er wordt gezegd dat het aanstootgevend is en ik heb zelfs gelezen dat mensen het vies vonden. Er zijn zoveel mensen die ‘aaahw’ roepen als een lammetje bij haar moeder drinkt, maar op het moment dat het een baby en een vrouw zijn is het ineens gek. Heel tegenstrijdig naar mijn idee. Waarom is het een schattig en het ander aanstootgevend? Het zijn toch allebei baby’s die moeten eten? 

Ik merk dat ik door dit soort mensen publiekelijk borstvoeding geven nog lastig vind. Wanneer we weggaan neem ik soms een flesje afgekolfde melk mee of ik voed in de auto. David vindt ook nog eens uit een fles drinken maar niks, wat dan vervolgens ook voor problemen zorgt. 

Wanneer er iemand op bezoek komt, voed ik vaak wel gewoon. Wanneer ik op bezoek ga bij iemand ligt het aan de situatie en aan het soort bezoek. Gelukkig zijn de meeste mensen in mijn omgeving wel ‘pro borstvoeding geven in het openbaar’, dus heb ik weinig rare reacties gehad en voed ik bij veel mensen op mijn gemak. 

Mijn eerste keer borstvoeding geven bij een vreemde was toen we op gesprek waren bij de kinderarts. David was zo aan het huilen en weigerde de fles volledig. De kinderarts zei tegen me dat ik ook best de borst mocht geven. Super fijn! Toch vond ik het enorm spannend en ging het helemaal mis. Door mijn gestress liet David steeds los tijdens mijn toeschietreflex en zat hij helemaal onder de melk. Lekker gênant hahaha.

Met Pasen heb ik in het zicht op Schiphol gevoed, terwijl het heel erg druk was. Ik was heel erg bang voor vervelende reacties, dus ik vond het enorm spannend. Ik had voedingskleding aan dus er was al bijna niks van te zien, maar voor de zekerheid wilde ik toch een hydrofiel gebruiken. Uiteindelijk zat ik enorm te rotzooien met de hydrofiel. Volgens mij dachten de mensen daar eerder ‘wat doet zij nou’ doordat ik zo zat te rommelen met die hydrofiel, dan dat het opviel dat ik David aan het voeden was. Ik heb de hydrofiel aan de kant gegooid en toen ging het ineens een stuk beter. Niemand keek me verder raar aan en ik heb geen vervelende reacties gehad. Voortaan doen we het dus zonder hydrofiel! 

Ik hoop echt dat er een tijd komt dat er net zo normaal wordt gedaan over borstvoeding geven in het openbaar als een flesje geven. Dat zorgt voor blije moeders en dus ook blije baby’s :)Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je